Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Díky koronaviru vypátrali v Itálii bosse mafie: U jeho skrýše bylo prý podezřele rušno

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, VaB - 
13. března 2020
11:57

Drastická opatření spojené s koronavirem napomohla policii v dopadení italského drogového bosse! U domu, kde se před policií ukrýval, byl nebývale velký pohyb. To policisty přivedlo na stopu. 

Italské policii pomohla opatření zavedená kvůli šířícímu se koronaviru vypátrat bosse mafiánské organizace 'Ndrangheta. Informovala o tom v pátek italská média. Cesare Antonio Cordì byl v jihoitalské Kalábrii zatčen, když si tamní policejní hlídka všimla lidí, kteří mu do úkrytu nosili jídlo. 

Dvaačtyřicetiletý Cordì je jedním z předních členů mafie v oblasti Locri, baště 'Ndranghety. Jeho klan byl už dříve obviněn z vydírání, výhrůžek a pašování zbraní. Jemu samotnému se ale v srpnu podařilo utéct při policejní razii, od té doby byl na útěku a policie po něm marně pátrala.

Italové, jejichž vláda v úterý uzavřela celou zemi a kvůli pandemii koronaviru vyhlásila přísná ochranná opatření, mohou z domů vycházet jenom v naléhavých případech, z pracovních důvodů, nebo na krátký nákup. Na dodržování nařízení v ulicích dohlíží policie, která si také všimla podezřelé aktivity u jednoho z domněle opuštěných domů, kde byl později Cordì dopaden.

Itálie je po Číně druhou nejvíce postiženou zemí novým typem koronaviru. Podle čtvrteční bilance je v zemi 15.113 případů nákazy, nemoci podlehlo už 1016 lidí. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání