Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Střelec na Kladensku ušetřil miminko (3 týdny): Dítě zachránili z postýlky! Vraždil bachař?!

Aktualizováno -
8. listopadu 2020
10:30
Autor: chal, VaB, vei - 
8. listopadu 2020
05:00

Tři mrtví - pachatel, jeho žena a její matka. Taková je bilance střelby na Kladensku. Neštěstí jako jediné z lidí v domě přežilo malé miminko (3 týdny). Ušetřil ho pravděpodobný pachatel, kterým je podle ministra vnitra Jana Hamáčka člen bezpečnostních složek.Naživu zůstal také pes rodiny, který po policejním zásahu vystrašeně pobíhal po ulici…

Když se malou obcí Líský u Slaného na Kladensku v sobotu v podvečer rozezněla střelba, sousedé nejprve netušili, že se v jednom z domů odehrála otřesná tragédie.

Nedlouho po střelbě se na místo vydaly policejní hlídky a zásahová jednotka. Policisté zřejmě už v té době pracovali s informací, že v domě jsou tři mrtví, nevěděli ale, v jakém stavu je pachatel. Přes okno se s ním proto nejprve snažili komunikovat: "Pane, vyjděte ven, nic se vám nestane." Když ale na jejich výzvy nereagoval, násilně vstoupili do domu. Ulicí se dlouho neslo řinčení skla a pak ticho.

Video  Policejní zásah v Líském na Kladensku  - Blesk: Václav Burian
Video se připravuje ...

Vevnitř se policistům naskytla hrozivá podívaná. Na zemi rodinného domu ležela tři nehybná těla jednoho muže a dvou žen. Ne všichni obyvatelé domu ale přišli o život. Policisté uvnitř našli malé miminko, jen pár týdnů staré, podle informací Blesku leželo v dětské postýlce. Zásahová jednotka děťátko vynesla z domu a předala do péče zdravotníků. "Převezli jsme ho na další vyšetření do nemocnice," řekla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Z domu také vyběhl jeden zmatený pes, který pak pobíhal po ulici mezi zasahujícími policisty, záchranáři, hasiči a zástupci médií. Policisté později na twitteru uvedli, že pachatelem byl s největší pravděpodobností jeden ze zesnulých – dospělý muž. Více informací ale policie nesdělila. "Místo činu máme pod kontrolou, nebezpečí nikomu nehrozí," uvedli po zásahu na twitteru. 

Video  Policisté v Líském na Kladensku vnikli do domu s podezřelým  - Blesk: Václav Burian
Video se připravuje ...

Ministr vnitra Jan Hamáček nicméně v sobotu večer prozradil, jakým směrem se vyšetřování případu ubírá. „Případ si převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů, protože existuje reálné podezření, že pachatelem byl člen bezpečnostních složek,“ řekl ministr pro Blesk.cz. Podle informací Blesk.cz by mělo jít o příslušníka vězeňské služby. Tuto informaci následně potvrdila mluvčí Vězeňské služby ČR Petra Kučerová.

Jan Hamáček pro televizi CNN Prima News řekl, že by navzdory spekulacím mezi oběťmi nemělo být žádné dítě. Malé děťátko policisté našli živé v postýlce, starší dítě bylo podle ministra v bezpečí u svého otce.V domě žila čtyřčlenná rodina, řekl novinářům starosta Štěpán Hon.

Jednou z verzí, jak se tragédie odehrála, je dvojnásobná vražda ženy a její matky a následná sebevražda pachatele. Zatím není jasné, kdy lidé zemřeli, soused je našel v sobotu podvečer.

TomasLB ( 8. listopadu 2020 13:34 )

přesně tak, vysoký standart ale barák jak kůlna...

Lenka33 ( 8. listopadu 2020 13:20 )

Neskutečný komentáře a ještě usuzovat dle fotek.. Chce se mi zvracet.. Určitě dotyčnej nemusel splácet žádnej barák, kterej si dotyčná pořídila ještě než se znali, v té době nebyla n žádné mateřské... Nejlepší je psát kraviny a přitom neznat ani jednu osobu. .Jedinej kdo se choval jako hajzl byl on.. Pořídil si dítě a dělal, že neni. Nechoval se jako otec!!!! Vzal život mamince a babičce děti a pak se zastřelí ubožák.. Bohužel život jim to už nevrátí na tom to je to nejhorší...

verka1 ( 8. listopadu 2020 12:11 )

Velká rodinná tragédie. Teď už budou jen spekulace a pomluvy proč to udělal.

stekavypes ( 8. listopadu 2020 11:39 )

Včera 12ti letá dívka,dneska tchýně,co to bude zítra.

karelhlavaty ( 8. listopadu 2020 11:31 )

Kristina Volfová fb

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání