Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zloděj ukradl speciální kočárek postiženému chlapci z České Lípy: Bez něj se neobejde

Lidský hyenismus: Někdo ukradl vozík postiženému chlapci, neobejde se bez něj.
Lidský hyenismus: Někdo ukradl vozík postiženému chlapci, neobejde se bez něj.  (Autor: Policie ČR)
Autor: DH - 
5. listopadu 2020
18:24

Případ, ze kterého zůstává rozum stát. Kriminalisté v České Lípě od úterního odpoledne pátrají po speciálním rehabilitačním kočárku, který patřil chlapci, jenž se bez něj neobejde. Rodině kočár někdo odcizil a na nový bohužel nemá finance.

Krádež na policii oznámila v úterý odpoledne maminka handicapovaného chlapce poté, co si s ním chtěla vyjít na procházku, ale svého velkého pomocníka nenašla tam, kde ho nechala. Bohužel, její syn má zdravotní handicap, bez kočárku ujde s pomocí je pár metrů.

Kočárek má hodnotu 29 tisíc korun a rodině ho koupila zdravotní pojišťovna, pro chlapce je ovšem mnohem cennější. Je totiž autista, má k němu zvláštní vztah a do jiného si nesedne. „Matka teď na nový kočárek nemá peníze, navíc se obává toho, jak zdravotní pojišťovna na odcizení kočárku zareaguje,“ uvedla policejní mluvčí Libereckého kraje Ivana Baláková.

Policie se proto orátila s žádostí o pomoc při pátrání po kočárku na veřejnost. Odcizeným vozítkem je buggy značky Patron v modré barvě s černými doplňky. Konkrétně se jedná o model Piper Comfort. Podle Balákové se teď kočárek může nacházet na různých bazarových serverech nebo také v kamenných bazarech. Rovněž ho možná může někdo užívat pro vlastní potřebu.

„Pokud jste někde viděli nebo uvidíte tento model kočárku, volejte, prosím, ihned linku 158. Velmi rádi bychom kočárek vypátrali a chlapci ho vrátili,“ prosí na závěr policejní mluvčí.

buban ( 5. listopadu 2020 20:23 )

Njn,osmahlá pracovitá samoživitelka,která zjistila absenci kočárku po cca měsíci.Vskutku matka roku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání