Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Týraná Jana Paurová zmizela před 10 lety beze stopy: Tempus případ znovu otevřel

  • Autor: VaB,jel - 
    3. 2. 2023
    17:05

    Jana Paurová beze stopy zmizela před deseti lety. Dne 3. února 2013 se po ní doslova slehla zem. Nad případem se celé roky vznáší mnoho otazníků. Opustila své čtyři děti a manžela? Nebo za jejím zmizením stojí někdo jiný? Manžel Pavel Janu týral, byl za to dokonce odsouzen k podmíněnému trestu. V roce 2020 případ znovu otevřel elitní tým kriminalistů Tempus. Pátrali po ní v domě, pak i na skládce. Podívejte se na detaily smutného a dosud nevyřešeného případu.

  • 1.Záhadné zmizení matky čtyř dětí

    Jana Paurová s manželem. Jana Paurová s manželem. | Jana Ulrichová a Facebook

    Jana Paurová žila společně se svým manželem, dvěma syny a dvěma dcerami v obci Slavětín v okrese Louny v Ústeckém kraji. Jenže v roce 2013 zmizela beze stopy. Prostě se po ní slehla zem. Nikdo dodnes neví, kde je a zda je stále na živu.

    To, že je Jana pohřešovaná ohlásil na policii manžel Pavel, ale až po celých dvou dnech. V osudný den, kdy se Jana ztratila byl doma pouze nejstarší syn manželů Paurových.

    Tehdy se rozjelo ohromné pátrání. V domě a v okolí pátrala policie, přilehlé lesy prohledávali psovodi, pořádková policie. Ze vzduchu to pak jistil policejní vrtulník s termovizí. Prohledávali dokonce i řeky a skládku. Jenže bezvýsledně.

    Zarážející je, že jen pár dní před zmizením přišla Janě obálka s červeným pruhem. Měla jít podat vysvětlení na policii. Manžel ji totiž doma týral.  

  • 2.Týrání, močení, znásilňování

    Paur svou ženu údajně týral. Paur svou ženu údajně týral. | Jana Ulrichová a Facebook

    Pavel Paur, teď už bývalý manžel Jany, měl ženu minimálně od roku 2012 do jejího zmizení, týrat. Lounský soud mu za to dokonce udělil dvouletou podmínku. To, že jí ubližoval, dokázala spousta svědků.

    Podle fotek je vidět, že měla Jana na těle spoustu modrých velkých modřin. Manžela se tak bála, že se dokonce strach se vracet domů. „Několikrát volala, že se bojí jít domů. Nechtěla ale, abychom to řešili, prý by to pak měla ještě horší,“ uvedl před lety Janin bratr Tomáš.

    „Dělal jí hrozné věci, když přijela, stěžovala si mi, že na ni močí, že ji bije a znásilňuje,“ řekl Blesku před lety otec pohřešované Jaromír. Když zmizela, měl hned jasno v tom, kdo za tím stojí. O vině svého zetě Pavla prý nepochybuje.

    Pavel Paur tvrdil, že manželka napadala jeho a on se jen bránil. Je totiž známo, že Jana měla problém s alkoholem, poměrně velký problém. Příbuzní její alkoholismus ale přisuzují právě týrání. Podle sociální pracovnice se její psychika a zdravotní stav zhoršovaly. „Velmi zhubla, na obličeji i ruce měla šrámy. Říkala, že s ní manžel před týdnem hodil o zeď,“ uvedla před lety Iva Vildová, vedoucí sociálního odboru lounské radnice.

    Paura dokonce vezli i na detektor lži, podle informací Blesku se ale cestou na policejní služebnu rozhodl, že ho nakonec nebude absolvovat. 

  • 3.Přijel Tempus

    Na 300 policistů pátralo po zmizelé Janě Paurové Na 300 policistů pátralo po zmizelé Janě Paurové | Jana Ulrichová

    Pár let ležel případ takzvaně „v šuplíku“. Policie jej neuzavřela, ale vyčerpala všechny možnosti a Janu se pořád nepodařilo najít. Pak se do případu vložil tým Tempus. Shodou okolností byl také založen roku 2013. Elitní tým kriminalistů se zabývá případy, které se nepodařilo objasnit – tzv. pomníčky a mají vysokou úspěšnost.

    Nejčastěji vyšetřují případy neobjasněných vražd. A před dvěma lety začali řešit i případ Jany Paurové… Šlo tedy snad o vraždu? Nikdo neví. Další otazníky, další nezodpovězené otázky.

    Do domu, kde Jana žila, přijelo v srpnu roku 2020 větší množství kriminalistů, policistů, psovodů a hasičů. Dům byl 24 hodin v kuse hlídán policisty z ústecké Speciální pořádkové jednotky. Případ tak opět nabýval na síle, psalo se o něm ve všech médiích, mluvilo se o něm i v televizi.

    Kolem chodili obyvatelé do té doby klidné obce. Všichni dumali nad tím, proč Tempus přijel a proč zrovna do domu, který už jednou obrátili vzhůru nohama. Mezi místními se mluvilo o tom, že se „rozpovídal“ mladší syn. Informace je ale nepotvrzená. 

  • 4.Kopali a vrtali několik hodin denně!

    Pavel Paur vyzvedával synovi balíček. Pavel Paur vyzvedával synovi balíček. | Václav Burian

    Co přesně Tempus za zavřenými vraty v domě dělal, nikdo neví. Z domu se ale od rána do večera ozýval zvuk vrtačky a sbíječky. Dovnitř a ven chodili hasiči s lopatami, přivezli si dokonce i sklápěčku s malým bagrem.

    Přítomni po celou dobu byli i psovodi z pražské policie. Nešlo o čtyřnohé parťáky, kteří by chránili dům a policisty. Šlo o speciálně vycvičené psy na hledání mrtvol a pachových stop. Paur v rozhovoru pro eXtra.cz uvedl, že mu „rozkopali vše, co se dalo“. Prý mu to budou muset vše zaplatit.

    Policie v domě pracovala, vyšetřovala a pátrala celkem pět dní. Druhý den přijeli dělníci se speciálním sanačním vozem, pravděpodobně odčerpávali jímku. Během zbylých dní se na místě dvakrát ukázali dva muži. Oba, nezávazně na sobě, si přivezli speciální rentgen na kolečkách.

    Co policie v domě našla, se přesně neví. „Kriminalisté v noci ukončili provádění policejních úkonů v rodinném domě na Lounsku. Na místě zajistili stopy a předměty, které nyní budou předmětem zkoumání. Vyšetřování nově získaných informací k trestní věci spáchané v minulosti bude nadále pokračovat na jiných místech,“ uvedli tehdy na twitteru.

    Celou dobu byl v domě přítomný i samotný Paur. Občas se tam ukázal mladší syn, jednou i nejstarší syn. Dvě dcery se na místě neobjevily ani jednou. Když policie dům v noci uzavřela, Paur musel odjet jinam. V domě nesměl být, protože policie ho hlídala i v noci. 

  • 5.Skládku převrátili vzhůru nohama

    Policie druhým dnem pracuje s těžkou technikou nedaleko Slavětína Policie druhým dnem pracuje s těžkou technikou nedaleko Slavětína | Václav Burian

    Potom, co policie zmizela ze Slavětína, bylo opět ticho po pěšině. Jenže jako by je to k Slavětínu stále lákalo. 19. října téhož roku se na nedaleké skládce, mezi obcemi Slavětín a Peruc, opět ukázali. Nepřijeli ale s prázdnou, přivezli si s sebou velký bagr od hasičů.

    Hasiči ze záchranného útvaru společně s kriminalisty překopávali nelegální skládku mezi poli. Opět zde pracovali od rána do večera. Za tři dny překopali desítky tun hlíny. V jednu chvíli to dokonce vypadalo, že se jim podařilo najít to, co hledali.

    Práce na přibližně hodinu utichla, detektivové se seběhli na místo a to začali zkoumat. Prohledávali dokonce i nalezenou bundu. Jelikož šlo ale o skládku, nemusela patřit pohřešované Janě. Policejní mluvčí David Schön totiž uvedl, že tým Tempus pátrá po Janě.

    Stejně jako ve Slavětíně byl celému vyšetřování přítomný i šéf celého útvaru, nechyběli ani dva psovodi. A stejně jako v srpnu, místo přes noc hlídala hlídka policistů. Kriminalisté si tedy dávají opravdu záležet na tom, aby se nevědělo, co přesně dělají.

    Ovšem v tomto případě policie nesdělila médiím vůbec nic. Mluvčí policejního prezídia Hana Rubášová, pod které Tempus spadá, uvedla, že se k případu nebudou vůbec vyjadřovat. Je tedy záhadou, zda se podařilo něco najít. Od té doby, policie o případu nijak neinformovala.

  • 6.Galerie:

    Video  9letý Honzík zmizel beze stopy. Stal se obětí gangu, který obchodoval s dětmi?  - Videohub
    Odemknout video
    Video  Stala se 12letá Míša obětí pedofilního otčíma? Už se to nikdy nedozvíme, spáchal sebevraždu  - Videohub
    Odemknout video

lucie13 ( 4. února 2023 09:02 )

Ten jí rozpustil v kyselině.
Kde vlastně ten Paur pracuje a s kým se stýlá? Kontrolovala policie jeho PC, telefony atd.? Že by se děti na nic nepamatovaly, co se u nich dělo?

XLADI ( 4. února 2023 05:25 )

Tak to me jisté téměř celou dobu. Otázkou je kam dal tělo. Bez něj ho neobviní.

brano34 ( 4. února 2023 00:37 )

(Den před Jany zmizením, v sobotu, odvezl Pavel tři nejmladší děti ke své matce. Se starším synem se vrátil domů. Jana podle všeho byla v té době v podnapilém stavu. "Řekl jsem jí, ať si jde lehnout, tak šla spát," objasnil manžel, který se poté k Janě připojil a šel si sám lehnout. Druhý den se podle své výpovědi probudil kolem sedmé hodiny ranní. "Vstal jsem a už tam nebyla. Ptal jsem se i kluka Davida, jestli neviděl mámu a on řekl, že ne," popisoval.) Paur je narcistický psychopat!

zirioges ( 3. února 2023 23:59 )

Mohl Paur svou ženu dlouhodobě sexuálně týrat, za použití omamných a psychotropních látek? Žena se 4 dětmi musela prožívat hodně velké peklo. Proč neprojevil lítost nad její ztrátou, když oznamoval její nezvěstnost? Objednal si její "odchod" u cizinců, o kterých tak důležitě hovořil, že se s nimi scházela? A nebo se posteral sám? Dělal jí pasáka? Byla mu vyplacena její životní pojistka? Paurova pohádka na hodného tatínka má mnohé trhliny. Snad se brzy rozpomene, na který hrob chodí zapalovat svíčku, blbeček.

otrusnik ( 3. února 2023 20:11 )

Proč neobviní pana manžela i bez důkazů ?? Zavřít a třeba se rozpovídá. Kramného také zavřeli i když přímé důkazy neměli. A těla přivezli bez vnitřních orgánů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání