Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dědečka, který nešťastně pustil vnučku (†18. měs.) z 11. patra parníku, odsoudili. Sedět ale nebude

Autor: ran - 
23. října 2020
21:30

Oddaný děda malé Chloe se v létě 2019 věnoval své malé vnučce s milující péčí. Přesto Salvatore Anello nezabránil tomu, aby holčička vypadla z okna v 11. patře zaoceánského parníku kotvícího v karibském přístavu. Děda špatně vidí, navíc je barvoslepý, a tak si prý nevšiml, že je otevřené okno - chtěl jen, aby si vnučka zaťukala na okýnko. Proti vůli rodiny ho odsoudili, ale za mříže nezamíří. 

Nešťastného dědečka Salvatora Anella (51) z americké Indiany ve čtvrtek v Portoriku odsoudili za zanedbání péče s následkem smrti. S ohledem na okolnosti ale muž nejspíš nepůjde do vězení, nýbrž si odpyká tříletou podmínku v Indianě. Salvatore si už přeje jediné - aby už ta noční můra skončila a jeho rodina včetně něj mohla v ústraní oplakávat svoji milovanou Chloe.

Chloe Wiegandová (†18 měs.) byla dědečkova holčička, na rodinné dovolené na zaoceánském parníku Freedom of the Seas s ní trávil každou volnou chvilku. V okamžiku tragédie kotvila obrovská luxusní výletní loď v přístavu v karibském Portoriku. Celá rodina byla na palubě, místo krásných zážitků si ale z pobytu na ní pamatuje jen obrovský smutek.

Podle deníku Daily Mail portorická státní zástupkyně Laura Hernándezová uvedla, že konečný rozsudek padne 10. prosince. Už dříve Anello řekl, že se cítí tak, že je mu vlastně jedno, co mu soud udělí za trest, protože to nejhorší se mu už stalo, když mu 18měsíční vnučka vyklouzla na 11. palubě z rukou a dopadla z 46 metrů na tvrdý beton pod lodí. Na místě byla mrtvá.  

Veškeré důkazy nasvědčují tomu, že k tragédii došlo následkem velké shody nešťastných okolností. Chloe byla totiž zvyklá ťukat na sklo při bratrových hokejových zápasech, a tak si chtěla sáhnout na sklo i na lodi. Dědeček ji proto měl posadit na zábradlí k prosklené stěně, kde však zrovna bylo okno - skoro jediné z celé řady - otevřené. Jak se holčička natahovala po neexistujícím skle, vysmekla se dědovi z náručí a padala do záhuby.  

Maminka se na místě zhroutila. Rodina posléze neúspěšně žalovala společnost, která parník provozuje, ze zanedbání bezpečnostních opatření. Firma se bránila, že tragédii měl zabránit Anellův zdravý rozum, když si měl ověřit, zda holčičku neposílá vstříc jisté smrti. Pozůstalí se nyní přesto snaží docílit toho, aby na oknech všech veřejných výletních lodí stálo výstražné upozornění.  

Po celou dobu od chmurného léta rodina nechtěla, aby byl obviněn děda Salvatore, ale aby za smrt Chloe pykala jedině firma. Všichni věděli, že dědeček jednal ve svém nejlepším svědomí a že by holčičku nikdy nechtěl vystavit jakémukoli nebezpečí.

Navzdory všemu však smutnou skutečností zůstává, že před zdí z oken téměř 50 metrů nad zemí se na malou osudnou chvíli děda Salvatore zpronevěřil základnímu rodičovskému instinktu, který velí k předběžné opatrnosti, a nezabránil tak strašné tragédii.  

dzambulka ( 24. října 2020 02:01 )

Tohle je hnus na entou. Jeho vinou se roztristilo dite na betonu a neni potrestany? Ja ty debilni zvasty, ze uz je potrestany dost, fakt neberu, Jsou pripady, kdy dojde k nestesti a rodice jsou skutecne potrestani, tim co se stalo, ale ne vzdy. Ktery nezodpovedny debil vysadi dite do okna v jedenactem patre a necha ho vypadnout? Tohle neni nestesti, ktere se sebehlo a clovek ani nevi jak. Znam zenskou, ktera si prejela dite pri couvani, moc dobre vedela, ze je za autem a take vyvazla bez trestu, "pry uz je potrestana dost". Zasrana soudcovska chamrad. Nepotresta vrahy bezmocnych deti a jeste je polituje,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání