Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Češku drží 60 dní uvězněnou na lodi. Jeden pasažér už to nedal, nejspíš se zabil

Autor: Mii - 
13. května 2020
21:43

Už dlouhých 60 dní tráví Češka Sarah Michelle Gerberová (30) uvězněná na výletní lodi uprostřed oceánu. Stále se kvůli koronakrizi nemůže dostat domů. Všem pasažérům byla slibována pomoc, ale dosud nepřišla. Stále čekají, co se stane, někteří už to nezvládají. Jeden cestující z Maďarska na lodi nejspíš ze zoufalství spáchal sebevraždu, informovala CNN Prima News.

Sarah na lodi společnosti Carnival Cruise Line pracovala jako číšnice. Když vypukla celosvětová pandemie, chtěla se stejně jako ostatní cestující vrátit domů. Jenže nemohla. Lodi byly kvůli obavám z koronaviru zakázány další cesty, tak zůstala zakotvená u břehu Floridy. Psala se polovina března.

Ani o dva měsíce později není situace o moc lepší. Loď se na konci dubna měla vydat do Evropy, ale ani tato cesta nevyšla. Odplula pouze na Bahamy a cestující byli i nadále uvězněni. To na ně velmi tvrdě dolehlo. A to natolik, že jednoho dne našla posádka člena personálu původem z Maďarska mrtvého v jeho kajutě.

Přesný důvod smrti muže není známý, ale jisté je, že nesouvisí s koronavirem. To potvrdila i společnost Carnival Cruise Line. „S lítostí musíme potvrdit úmrtí člena týmu. Jeho smrt nesouvisí s nemocí covid-19, ale z úcty k jeho rodině nebudeme sdělovat další podrobnosti,“ napsala firma. Maďarská média okamžitě začala spekulovat, že muž spáchal sebevraždu.

Tuto variantu podporuje i Sarah. „Bohužel těchto případů přibývá i na ostatních lodích. Nápor na psychiku je větší a větší. Člověk si říká, kolik je schopen snést a vydržet ještě? Jsme v plovoucím vězení,“ uvedla podle CNN Prima News. Že muž spáchal sebevraždu kvůli nucené karanténě na lodi, nevylučuje ani psycholog, kterého televize oslovila. Podle něj stísněné prostory mohou mít na psychiku negativní vliv.

Nicméně, ani tato událost neposunula cestující blíže domů. Na Bahamách byli rozděleni na další lodě, které sice konečně míří do Evropy, ale stále není jisté, zda je do evropského prostoru pustí. Hranice jsou na celém kontinentu do jisté míry i nadále uzavřené.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Pollo ( 24. května 2020 16:56 )

Jak věcí jinou? Koukám, že taky patřīš mezi ty: čím větší písmena, tím větší pravda, CO?

HajkovaVlasta ( 14. května 2020 05:34 )

Má typicky české jméno.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa