Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pokus o vraždu hrníčkem a nožem na Olomoucku: Důvodem prý byla „neodpustitelná urážka“

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimeda.cz)
Autor: ČTK - 
14. října 2020
18:49

Brutální napadení kvůli údajně neodpustitelné urážce řeší olomouští kriminalisté. Muž, který měl útočit nožem, se pak dal na útěk. Na policii se ale druhý den přihlásil sám.

Keramickým hrnkem a poté i nožem zaútočil v bytě panelového domu v Olomouci třiadvacetiletý cizinec na svého o dva roky mladšího krajana a způsobil mu vážná zranění.

Napadený mladík byl převezen do Fakultní nemocnice Olomouc. Napadení následovalo po předchozí hádce. Policie útočníka obvinila z vraždy ve stadiu pokusu. V případě prokázání viny mu u soudu hrozí trest deset až 18 let vězení, sdělil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Potyčka se mezi muži z jihovýchodní Asie odehrála v neděli večer. „Podle dosavadního zjištění měl starší z mladíků nejdříve udeřit spolubydlícího keramickým hrnkem do hlavy a následně jej napadnout nožem a způsobit krajanovi vážná bodnořezná poranění. Agresor se ihned po činu dal na útěk,“ uvedl Hejtman.

Policisté místo činu zajistili a po mladíkovi začali ihned pátrat. Útočník se druhý den krátce po poledni dostavil na policejní oddělení v Olomouci a kriminalistům se k činu doznal. „Jako motiv uvedl neodpustitelnou urážku ze strany krajana. Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí cizince do vazby, který soud akceptoval a poslal muže do vazby,“ dodal Hejtman.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání