Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž napadl mačetou známého: Téměř mu usekl prst! Kvůli žárlivosti?

Muž napadl druhého mačetou: Vážně ho zranil! Může za to žárlivost?
Muž napadl druhého mačetou: Vážně ho zranil! Může za to žárlivost?  (Autor: Blesk: Václav Burian, Policie ČR )
Autor: VaB - 
3. května 2020
11:25

Pravděpodobně žárlivost způsobila brutální útok, kterému čelil muž (47) ze Zábřežska. Přišel k bytu svého známého, kde byla jeho přítelkyně. Přinesl si s sebou železnou tyč, sám ale čelil útoku. Jeho známý na něj vzal mačetu a vážně ho zranil!

V sobotu došlo na Zábřežsku k závažnému incidentu, kterým se zabývají kriminalisté. 47letý muž přišel do panelového domu s tyčí v ruce a snažil se dobouchat na svého známého, u kterého byla jeho přítelkyně. 

Po krátké slovní rozepři ale čelil brutálnímu útoku! „Muž zaútočil bojovou mačetou, kterou mu téměř amputoval prst na ruce a způsobil mu také vážné poranění hlavy. O poskytnutí první pomoci a přivolání zdravotníků a policistů se bezprostředně postarali sousedé,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Útočník byl na místě zadržen, zraněný muž byl převezen do FN Olomouc. „Jak se ukázalo, oba účastníci před incidentem popíjeli. Oběma policisté naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu,“ dodala Vybíhalová.

Kriminalisté muže s mačetou obvinili ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví. „V případě prokázání viny a odsouzení hrozí podle trestního zákoníku trest odnětí svobody na tři léta až deset let. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě,“ zakončila Vybíhalová. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání