Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Iveta (†42) zemřela v nemocnici se zánětem slepého střeva: Rodina čeká na spravedlnost už 8 let

Iveta (†42) zemřela v nemocnici na zánět slepého střeva: Soud po 8 letech shledal vinnými  lékaře
Iveta (†42) zemřela v nemocnici na zánět slepého střeva: Soud po 8 letech shledal vinnými lékaře  (Autor: reprofoto TV Markiza)
Autor: rc - 
1. října 2020
21:18

Před osmi lety tragicky zemřela Iveta ze Slovenska. Dvaačtyřicetiletá žena měla na děloze myom a navíc měla akutní zánět slepého střeva. V těle měla vážnou infekci, nicméně lékaři v nemocnici neudělali potřebná vyšetření a Iveta po třech dnech v nemocnici zemřela. Z její smrti byli obviněni tři lékaři a soud dva z nich shledal vinnými. Lékaři se však proti rozsudku odvolali.

Tři dny bojovala o život v nemocnici Iveta ze Slovenska. Dvaačtyřicetileté ženě gynekolog našel myom na děloze, který měl být velký jako plod čtyřměsíčního dítěte, a k tomu se přidal další zánět – akutní zánět slepého střeva. Iveta měla vysokou horečku a bolesti břicha, proto rodina zavolala záchranku. Žena byla převezena do prešovské nemocnice, ovšem domů se už nevrátila.

Lékaři v nemocnici zjistili, že má Iveta abnormálně vysoké CRP v těle, ovšem neprovedli žádná důležitá vyšetření jako krevní odběry, ani nesvolali potřebné konzilium. „Spoléhali na to, že jde o nějakou chybu laboratoře,“ uvedl podle informací tvnoviny.sk soudce.

Iveta zemřela a její smrt se začala okamžitě vyšetřovat. Nicméně vyšetřování se protáhlo na osm let. Pochybení gynekologů potvrdil i Úřad pro dohled nad zdravotní péčí. Až nyní, po tolika letech, soudce shledal dva lékaře vinnými. Lékaři dostali podmíněné tresty s odkladem na zkušební dobu po dobu dvou let.

„Dva obžalovaní v podstatě svým nekonáním způsobili skutečnost, že poškozená zemřela. Podle názoru soudu a znalců je zřejmé, že v každém případě ještě byla možná nějaká šance na záchranu,“ dodal soudce. Lékaři se však proti trestu odvolali.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání