Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Noční vražda na Českolipsku: Muž podle policie zastřelil svého souseda kvůli hluku!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Václav Burian)
Autor: ČTK, VaB - 
21. září 2020
12:54

V neděli večer došlo ve Volfarticích ke střelbě, opilý muž (47) měl svou legálně drženou zbraní zastřelit několika ranami svého souseda (†37). Policie muže zadržela. Tragické události měla předcházet hádka. Čin je vyšetřován jako vražda. 

Policisté zadrželi sedmačtyřicetiletého muže, který v neděli večer údajně zastřelil ve Volfarticích na Českolipsku svého o deset let mladšího souseda. Při hádce na něj v opilosti měl několikrát vystřelit ze své legálně držené pistole. 

„Střelce, který se v době našeho příjezdu zdržoval na místě činu ve svém bydlišti, jsme zadrželi s využitím donucovacího prostředku hrozby namířenou střelnou zbraní. Odpor při tom nekladl," uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Případ kriminalisté vyšetřují jako vraždu. „Zadržený strávil noc v policejní cele a vzhledem k jeho včerejší (nedělní) opilosti s ním zahájíme procesní úkony teprve dnes (v pondělí)," řekla mluvčí. Zadržený muž podle ní vlastní čtyři legálně držené střelné zbraně, a to tři samonabíjecí pistole a jednu samonabíjecí malorážku. „Zbrojní průkaz má od roku 1997. Jedná se o muže s čistým trestním rejstříkem," dodala Baláková. 

Násilný trestný čin se stal v neděli před 19:30. „Z dosavadních informací vyplynulo, že si před tragickou událostí přišel 37letý muž na pozemek svého o deset let staršího souseda stěžovat na to, že ho ruší hluk z jejich domu. Následovala hádka, kterou ukončil opilý 47letý muž střelbou na souseda," uvedla Baláková. Mladší muž na místě zemřel.

Mezi oběma rodinami údajně panovaly dlouhodobě napjaté vztahy. „Policisté v Žandově přijali ale v této souvislosti jen dvě oznámení, která spočívala v tom, že se jejich členové navzájem podezřívali z pomluv a schválností. Tato oznámení jsme postoupili do správního řízení příslušnému městskému úřadu. Žádný násilný konflikt mezi těmito rodinami jsme nikdy neřešili,“ dodala Baláková. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání