Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Řidič jel zběsile po dálnici D8 v protisměru: Na troubení nereagoval, řekl svědek Jiří

Autor: VaB - 
20. září 2020
17:22

Po dálnici D8 si to v neděli brzy ráno štrádoval řidič (62) renaultu v protisměru! Na blikání a troubení řidičů nereagoval, dokonce minul i čtyři sjezdy. Nakonec ho zastavila policejní hlídka, vše je v šetření.

Jiří Szajkowski jel v neděli kolem sedmé hodiny ranní do práce. Z ničeho nic ale vedle sebe potkal auto. Jelo stejným směrem, ale v protisměru.

„Vozidlo jsem zaregistroval za tunelem Radejčín, když jsem jel do práce v cca 6:30 hodin dnes ráno. Následně jsem spatřil i vozidlo policie, které jelo dokonce proti němu, ale to pokračovalo dál a neotočilo se, aby ho pronásledovalo. Auto jelo v protisměru rychlostí cca 100 km/h a pokračovalo v pruhu na Prahu v protisměru,“ prozradil pro Blesk Jiří. 

Video  Vozidlo v protisměru na dálnici D8.  - Jiří Szajkowski
Video se připravuje ...

Na řidiče troubí, a dokonce i gestikuloval, jenže starší muž vůbec nereagoval a pokračoval v jízdě v protisměru. Potom si dal na držák telefon a řidiče v protisměru natočil. Video pak předal i policii. Vozidla proti němu na něj také troubila a blikala, na to ale taky nereagoval. Během toho o všem už věděla i ústecká policie a vysílala hlídky na dálnici, aby řidiče našly a zastavily. 

„Řidič jel ve směru na Německo v protisměru zhruba od 59. kilometru. Operační důstojník zalarmoval hlídky, řidiče se nám podařilo zhruba po 15 minutách zastavit u obce Trmice,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Jiří video předal i policii, která se případem zabývá. Budou vytěžovat kamerové záznamy z dálnice a vyšetřovat, proč muž vjel do protisměru a důvody, proč své auto neodstavil či nesjel na nějakém ze čtyř sjezdů, které minul. „Při jízdě se nikdo nezranil a nedošlo ani ke škodám,“ dodala Hyšplerová. 

zvonik54 ( 21. září 2020 17:06 )

Já jsem viděl na dálnici v protisměru mlaďase. A kličkují. Oni to berou jako adrenalin. Najet do protisměru dokáže jenom feťák nebo primitiv. To totiž normálně nejde!

zvonik54 ( 21. září 2020 17:00 )

Všichni členové LEEXI.ŇET by potřebovali vykleštit!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání