Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Holčičku skalpoval pitbul: Bolestí a dalšími následky trpí dodnes

Autor: ran - 
16. září 2020
20:22

Trauma možná na celý život má osmiletá dívka z amerického Ohia. Radostná hra na zahradě se změnila v utrpení, když jí pes rodinného přítele skočil na hlavu. Dodnes má následky, musí pravidelně dostávat injekce proti bolesti a s hrami na trávě před domem je konec!  

Savannah Colemannová (8) si hrála na zahradě ve městě Miamisburg v Ohiu, když na ni zcela bez varování skočil pitbul a zahryzl se jí do hlavy. Útok byl pro ni naprosto nečekaný a ona se silnému psovi nedokázala nijak bránit. Dostala se do obrovského šoku. Stejně jako její maminka Tierney Dumontová, která okamžitě vyběhla z domu, jakmile dceru slyšela zoufale křičet bolestí.  

„Byla jsem úplně mimo sebe, jak jsem tam tak stála a moje holka byla najednou doslova zalitá krví,” řekla Tierney pro Yahoo News v roce 2018, kdy se útok odehrál. „Savannah na sobě ten den měla bílé tričko a já si pamatuju, že bylo kompletně nasáklé krví, krev kapala i na nové tenisky, které jsem jí koupila minulý měsíc k narozeninám. Na ten pohled nikdy nezapomenu," doplnila.

Pitbul patřil rodinnému příteli, který chvíli před atakem dorazil ke Colemannovým na návštěvu. Pes měl ve chvíli útoku připnuté vodítko, ale bohužel nikoho, kdo by ho za něj držel.

Savannah okamžitě po převozu do nemocnice dostala transfuzi. Následovala 5hodinová operace. Chirurgové jí zašili devět tržných ran. Jedna z nich byla 22 cm dlouhá, právě v místě, kde pes skalp kompletně odtrhl od lebky. Menší kousance na uchu, ruce a dlani byly tak vlastně už jen tak do počtu...

I dva roky po traumatizujícím zážitku dívka trpí silnými bolestmi hlavy. Způsobuje je narušení nervů pod kůží. Každých šest týdnů proto musí dostávat silnou injekci proti bolesti. A její bezstarostnost je už také ta tam. „Po útoku už si na zahradě nechce hrát, nedokáže to,“ vysvětlila matka. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání