Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Blízcí Terezy mají strach: Přestala s nimi komunikovat?!

Autor: jel - 
12. září 2020
13:29

Tereza (24) si v pakistánském vězení odpykává dlouhý trest za pašování heroinu. Za mřížemi už strávila více než dva roky, nyní se jí však možná blýská na lepší časy. Známá její rodiny však prý v její návrat nevěří, Tereza jí údajně ani neodpověděla na dopis.

Česká občanka dostala od pakistánského soudu trest osm let a osm měsíců. V roce 2018 byla totiž celníci v jejím kufru na letišti v Láhauru našli téměř devět kilogramů heroinu, které se podle pákistánských úřadů Tereza pokoušela dostat do Evropy. Ze svého trestu si zatím odseděla dva a půl roku, proti rozsudku se odvolala. Na odvolací řízení však zatím čeká. 

Začátkem září přišla pro mladou Češku skvělá zpráva. Pakistánský premiér vyhlásil amnestii uvězněných žen, která by se mohla týkat i Terezy. „Premiér Imran Chán učinil velké oznámení o propuštění uvězněných žen. Nařídil propuštění stíhaných vězeňkyň. Vyžádal si rovněž zprávy o uvězněných cizinkách,“ sdělil Blesku žurnalista Alí Aršád. „Její sny se vyplnily,“ napsal novinář.

Premiér na twitteru vyzval k urychlenému propuštění žen a také k tomu, aby co nejrychleji proběhla odvolací řízení. Díky tomu se Tereza může těšit na další stání, které podle Aršáda proběhne už 15. září.

Podle serveru eXtra.cz však někteří Terezini blízcí v její předčasné propuštění možná ani nevěří. Jistá rodinná známá totiž podle webu zaslala do pakistánského vězení Tereze dopis, odpovědi na něj se však nedočkala. „Ani nevím, jestli jí dopis vůbec došel,“ vysvětlila pro eXtra. „Je to pořád dokola, už to ani moc nesleduji radši,“ dodala. 

SCHWARZENBERG ( 13. září 2020 08:51 )

Ku.rva, pašeračka drog a je z ní větší hvězda než z leckteré zpěvačky. S tím západem to jde opravdu z kopce

Dalibor Komanický ( 12. září 2020 19:05 )

Sám si debil pozri sa na seba do zrkadla Taký ako ty by tu nemuseli byť

diskutujici ( 12. září 2020 18:16 )

To její načmárané obočí je opravdu děs

Dalibor Komanický ( 12. září 2020 17:12 )

Je smutné že jej nikto nechce podať pomocnú ruku.Je to Češka je to vaša krajanka,verím že je nevinnà. Všetci čo ju odsudzujete sa hanbíte. Neviete ako to naozaj bolo ale vśetci ste ju odsúdili.

hasickajana ( 12. září 2020 15:45 )

já bych normálně nereagovala, ale když už ta oprava, tak ještě mnoho dalších chyb...
- děti bralY
- český jazyk s malým č - to je ta správná varianta
- 9 kg
- tečky vždy pouze či maximálně 3 - ani víc a ani míň
- před tečkou, čárkou, otazníkem a vykřičníkem se nepíše mezera
- taky je tam spousta chyb v umístění či neumístění čárek
- o celkové stylizaci nemluvě

a aby bylo jasno, nevadí mi, když píšou s hrubkami diskutující, smutný je, když pisálci blesku jsou na srovnatelné úrovni s diskutujícími

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání