Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Agneska (†7) vypadla z okna v Popradě: Nemocnice nabídla pomoc rodině

Autor: jel - 
12. září 2020
15:53

Ve čtvrtek odpoledne se stala v popradské nemocnici velká tragédie. Z okna tam vypadla teprve sedmiletá Agneska, která tam byla hospitalizována. Pád z osmého patra děvčátko nepřežilo. Rodina holčičky se zhroutila a nemocnice uvedla, že jim nabídla pomoc. Co se přesně stalo, se však stále vyšetřuje.

Jak se to mohlo stát, ptají se všichni, nejvíce však nešťastná rodina. Nemocnice přitom bezpečnostní opatření přijala už dávno. „Nemocnice už před lety přijala opatření, na jehož základě byly na dětském oddělení z oken odstraněny kličky, aby se takovýmto situacím předešlo,“ řekla TV Markíza mluvčí nemocnice Sylvia Galajda.

Uvedla také, že nemocnice nabídla truchlící rodině pomoc. „Celá situace je nám nesmírně líto. Smutnící rodině jsme nabídli pomoc klinického psychologa z naší nemocnice,“ řekla pro TV JOJ. Celá situace je zatím předmětem vyšetřování a vzhledem k citlivosti případu, není známo mnoho podrobností. „Pověřený příslušník začal v dané věci trestní stíhání pro přečin usmrcení. Ve věci nadále pokračují procesní úkony,“ uvedl policejní mluvčí Igor Pavlik.

Video  Agneska (†7) vypadla z okna nemocnice  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Sociální sítě však zaplavila vlna komentářů, jejich pisatelé se zlobí na nemocnici, že na dítě nedávala dostatečný pozor. Někteří se však podivují, že s dítětem nezůstal na oddělení někdo z rodičů, protože to nemocnice u nezletilých pacientů umožňuje. Starší bratr zesnulé holčičky, Štefan, (26) vysvětlil, proč s ní nikdo v nemocnici nebyl. „Máma je postižená,“ řekl televizi v slzách. On sám má už vlastní rodinu, takže se sestrou také zůstat nemohl a tatínek se musel doma starat o další dvě malé děti. 

Zdrcený táta nebohé Agnesky chce na nemocnici podat trestní oznámení. „Nedokážu se z toho vzpamatovat, podám trestní oznámení na celou nemocnici,“ řekl televizi. „I kdyby nám dali kolik peněz chtějí, sestru mi to už nevrátí,“ dodal k tomu však bratr holčičky.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání