Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Milionářku na Korfu přejel rychlý motorový člun: Pomoci se nedovolala

Claire poranil lodní šroub rychlého motorového člunu. Vykrvácela v moři během několika minut.
Claire poranil lodní šroub rychlého motorového člunu. Vykrvácela v moři během několika minut.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ran - 
4. září 2020
10:50

Britská milionářka Claire Glatmanová se v pondělí stala obětí děsivé nehody. Ženu zřejmě ve vysoké rychlosti zasáhl motorový člun. Podle svědků se plavkyně na sebe snažila posádku lodi upozornit frenetickým máváním a křikem, ale ten přes ni v příští chvilce stejně přejel. Žena v moři vykrvácela. S manželem měli na ostrově krásnou vilu, do které se už bohužel nikdy nepodívá.     

Ještě pár minut poté, co ji zranily lopatky lodního šroubu, na sebe kmitáním rukama nad hlavou upozorňovala a volala o pomoc. Vše marné. Jak daleko byla od břehu, je součástí vyšetřování, které nyní na Korfu probíhá.

Claire během několika chvil přišla o tolik krve, že zraněním ještě v moři podlehla. Poranění schytala po celém těle, včetně pánve a břicha. Byla to zběhlá plavkyně a místo údajně dobře znala, protože se do vln v té části pláže vydávala pravidelně.

Maximální vzdálenost od břehu, kam na ostrově plavci smí, činí 180 metrů. Vyšetřuje se, kdo tuto hranici nerespektoval, zda posádka lodě, nebo milionářova žena.     

Místní policie si pozvala k výslechu dva bohaté pány, kteří oblast často křižují svými luxusními a superrychlými plavidly - jedním z nich je i ředitel velké britské investiční firmy Rob Lucas (58). Vyptávali se také jeho dcery (22) a syna (18), ale, jak uvedl Daily Mail, z žádného z nich nic kloudného nedostali.

Vyšetřování se také zaměřuje na stav lodních šroubů obou lodí - pokud stopy na šroubu budou odpovídat ženiným zraněním, bude jasné, čí člun zhatil lidský život.  

Claire trávila na Korfu léto se svým bohatým manželem Markem (63), který vydělal a stále vydělává velké jmění svými developerskými aktivitami. Na ostrově sedmým rokem vlastnili výstavní vilu, rádi do ní jezdili trávit prázdniny i se svými dospělými dcerami.  

Nemovitost si Glatmanovi obehnali vysokou zdí, za níž se skrýval třeba nemalý plavecký bazén a několik tenisových kurtů,. Korfu bylo jejich osudové místo, protože se tam před 30 lety budoucí manželé seznámili. Místní stálí obyvatelé Claire líčí v dobrém jako na veselou a milou osobu. Bohužel už na ni mohou jen vzpomínat.

PavelSki ( 4. září 2020 15:26 )

kapsa72 .. bych to nepsal, né?

čti - Hned druhá věta v úvodníku, tučně.

(nechápu že svědkové viděli a slyšeli ji v moři a nedokáží označit plavidlo)

PavelSki ( 4. září 2020 11:47 )

Jasně, že na netu je každý potom chytrý, ale přeci jen bych přemýšlel než máváním předtím se potopit do 2-3 metrů. U skvělé plavkyně by to na půlminutu (stačilo by) nemusel být problém.

Ostatně, kdo věděl, že předtím mávala na člun? Viděl někdo z břehu tak detailně? Tak by poznal i člun.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání