Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ženu z Hradce obvinili z pokusu o vraždu měsíčního miminka! To ztratilo zrak i sluch!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Profimedia.cz)
Aktualizováno -
3. září 2020
20:00
Autor: ČTK, VaB - 
3. září 2020
16:04

Hradečtí policisté obvinili ženu (25) z pokusu o vraždu svého teprve měsíčního dítěte! Žena je ve vazbě, dítě podstoupilo náročnou operaci, přišlo ale o zrak, o sluch a nemůže se hýbat. 

Policie obvinila pětadvacetiletou ženu z Hradce Králové z pokusu vraždy jejího měsíčního dítěte. Ženě v případě odsouzení hrozí vězení na 15 až 20 let, případně výjimečný trest. Žena je stíhána vazebně. ČTK to řekla mluvčí policie Iva Kormošová.

Policie případ vyšetřuje od konce května, kdy přijala oznámení na podezření z týrání měsíčního dítěte, které skončilo s vážným poraněním hlavy v nemocnici. Původně policie ženu obvinila z těžkého ublížení na zdraví a soudce ji poslal do vazby.

Z pozdějšího posudku soudního znalce z oboru lékařství však vyplynulo, že žena přímo ohrozila dítě na životě. „Proto jsme případ v těchto dnech překvalifikovali na zvlášť závažný zločin vražda ve stádiu pokusu," uvedla mluvčí.

Jak uvedla Televize Nova matka dítětem opakovaně cloumala a nakonec s ním měla i mrštit o zem. Nova také uvedla, že dítě přišlo o zrak, o sluch a nebude se moci hýbat.  

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání