Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policisté zachránili muže před sebevraždou dvakrát za jeden den: Chtěl skočit z mostu a oběsit se

Autor: chal - 
1. září 2020
17:28

Dva kladenští dopravní policisté za sebou mají výjimečný den. V neděli 30. srpna hned dvakrát zachránili život jednomu muži! Ten chtěl nejprve spáchat sebevraždu skokem z mostu, po převozu do nemocnice se pak pokusil na pokoji oběsit.

Když anonymní svědek krátce před půl druhou odpoledne na tísňovou linku ohlásil, že na Sítenském mostě v Kladně je muž, který se chystá spáchat sebevraždu, v té době byla nejblíže zrovna hlídka dopravních policistů. Právě oni byli proto na místě nejrychleji.

Po příjezdu jim bylo jasné, že není čas ztrácet čas. „Jakmile u muže zastavili, vyběhli z automobilu a pohotově tuto osobu strhli zpět do bezpečí,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Nováková. Dotyčného pak převezla záchranka do nemocnice. Policisté, kteří muže zachránili, sanitku doprovázeli. A dobře udělali.

Když totiž otřeseného muže hlídali přes kamery v pokoji, všimli si, že se pokouší už podruhé za den o sebevraždu! Tentokrát se snažil oběsit se na kusu oblečení. „Opět aktivně zasáhli a muži byl podán lékařem uklidňující prostředek,“ popsala mluvčí.

Video  Kladenští policisté zachránili život muži dvakrát v jednom dni!  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Dvakrát zachráněný 42letý muž se chtěl v minulosti prý zabít už dvakrát. Policistům řekl, že se pokouší o sebevraždu kvůli ztrátě práce, domova a zdravotnímu stavu. „Svým profesionálním a hlavně rychlým zásahem zachránili policisté tomuto muži zcela jistě život,“ uzavřela Michaela Nováková.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání