Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Cyklistka v Ostravě zranila chlapečka (4): Nechala ho ležet na zemi a ujela! Policii se přihlásila

Aktualizováno -
27. srpna 2020
15:58
Autor: VaB - 
27. srpna 2020
13:42

Ostravští policisté pátrali po cyklistce, která před Ostravar Arénou srazila čtyřletého chlapce. Po nehodě ujela a neposkytla první pomoc, dítě skončilo v nemocnici. Srážku zaznamenala kamera. Žena se po výzvě v médiích sama přihlásila na policii. 

V pondělí 24. srpna chvíli před jedenáctou hodinou došlo v ulici Ruska před Ostravar Arénou v Ostravě ke srážce cyklistky s čtyřletým chlapcem. 

„Dosud neznámá cyklistka jela na jízdním kole, kdy ji bezprostředně vešel do jízdní dráhy čtyřletý chlapec. Následně došlo ke srážce dítěte, přičemž cyklistka nezastavila, neposkytla první pomoc a ve své jízdě na kole pokračovala dál,“ popsala incident policejní mluvčí Eva Michalíková. Na videu je vidět, že se žena na dítě, které leželo na zemi, ohlédla a pokračovala v jízdě.

Video  Policie pátrají po cyklistce, která srazila v Ostravě dítě.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Dítě po srážce utrpělo zranění, se kterým muselo být hospitalizováno v nemocnici. „V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku,“ doplnila Michalíková.

Policie po ženě pátrala, o pomoc požádali i média. „Aktuálně sděluji, že kriminalisté již disponují informací o totožnosti ženy, která se díky Vašemu zveřejnění sama přihlásila na linku 158. V současné době jsou s ní prováděny procesní úkony," uvedla mluvčí Michalíková. 

PavelSki ( 27. srpna 2020 23:12 )

Ještě jednou: Ze záznamu je sice vidět, že (asi) viník je dítě resp. zák. zástupce. Prošetří PČR.

Je však irelevantní tomu, že kurňa zastavím a nabídnu pomoc. Zastavím, i když vidím úraz dítěte, nehodě které jsem nebyl účastníkem, jinak bych byl srab.

Cyklistka se zachovala jako sobec na kvadrát, asi někam spěchala a nechtěla mít oplétačky se zákony, byť by z nich asi unikla.

Tak holt její fotku vidělo ve více médiích miliony Čechů v ne zrovna v lichotivé situaci. Tak si nepřestavovala, ale tak se zachovala, už to nevrátí. VAROVÁNÍ pro ty co by podobně ujeli od nehody. Budete viset na každé sloupu, po novu v každém počítači - to je asi horší.

kralovna-vsech-mori ( 27. srpna 2020 17:40 )

Jenže má pravdu, ty mysliteli.

kralovna-vsech-mori ( 27. srpna 2020 17:39 )

Chodník? V tom případě tak tedy jezdí auta po chodníku.

Citronel ( 27. srpna 2020 16:36 )

To vypadá, že ho matka vyslala pod kolo úmyslně, aby pak mohla žádat nějaké odškodnění. Cyklistka jela kolem s řádným odstupem. Cyklistka by měla žádat odškodnění po matce minimálně za psychickou újmu, štěstí, že to ustála a nic se jí nestalo, co kdyby tam jelo dítě a něco vážného by se mu stalo.

fojtikovic ( 27. srpna 2020 16:28 )

Ko..kot jsi od narození nebo to máš po úrazu?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání