Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Při vycházce na Božím daru si hůlkou probodla nohu! Ženu do nemocnice transportoval vrtulník

Autor: VaB - 
20. května 2020
16:19

Pernou službu měli policisté z útvaru cizinecké policie. Při hlídce na hranicích u Božího Daru k nim přiběhli turisté s tím, že si jejich kamarádka zapíchla vycházkovou hůl do nohy! Do nemocnice ji transportoval vrtulník z Německa.

Policisté z cizineckého útvaru mají s Celní správou na hranicích společné hlídky. Nedávno měli jednu opravdu záživnou. Zničehonic k nim přiběhli dva turisté s tím, že se jejich kamarádka zranila. Okamžitě zareagovali, zavolali na záchrannou službu a vyrazili pěšky pomoci slečně v nesnázích. 

Mladá žena šla těžkým terénem, špatně došlápla a vycházková hůl se jí zapíchla do nohy! „Zkušení kolegové nezaváhali. Hůlku zafixovali tak, aby se s ní nedalo hýbat, a protože měli obavy, že by žena mohla díky závažnému zranění upadnout do bezvědomí, pokoušeli se získat další informace důležité pro lékaře,“ uvedla mluvčí policie Renata Grecmanová.

Policista Ondřej Savík z oddělení doprovodu letadel a cizinecké policie se svým kolegou od celníků Františkem Hyčkou zjistili, že žena nemá žádné alergie, a tak jí mohli podat tišící léky. „Kvůli závažnému zranění byla žena do nemocnice transportována helikoptérou,“ dodala mluvčí.

Ondřej Savík poskytoval první pomoc ve službě již třikrát. „Loni získal při slavnostním ceremoniálu „Policista ŘSCP za rok 2018“ ocenění v kategorii Hrdinský čin roku“. Tehdy se ocitl u dopravní nehody, kde byli vážně zraněni dva muži, kterým stejně jako v tomto případě poskytl první pomoc. Stejné ocenění získal také v roce 2017,“ zakončila Grecmanová. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání