Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nechutný nález na celnici: Cestující si z Číny dovezl mrtvé ptáky!

Autor: jžk - 
12. února 2020
12:09

Celní správa zadržela na mezinárodním letišti Dulles ve Washingtonu balík, který obsahoval sušená ptáčata neznámého druhu. Majitel se bránil – mám to pro kočku!

Cestující přiletěl do Virginie 27. ledna z čínského Pekingu. Plastový obal, ve kterém byla mrtvá tělíčka dlouhá šest až devět centimetrů uschována, vyhlížel díky veselým obrázkům psa a kočky jako obyčejné krmivo pro domácí mazlíčky.

Dovoz ptáků do USA je přísně zakázaný z hygienických důvodů. Mohla by se tak například šířit nechvalně proslulá ptačí chřipka. I přes chabou obhajobu majitele, že se jedná o krmení pro jeho kočku, byla mrtvá ptáčata podle informací celní správy krátce po nálezu spálena.

Jak je ale možné, že se pochybný balík dostal do letadla? Dle agentů Spojených států si kontrola nejspíš nevšimla, že v nevinně vyhlížejícím balení se místo granulí nacházejí mrtvolky. „Nezpracovaní ptáci by mohli představovat potenciální nebezpečí v podobě závažných onemocnění ohrožujících nejen drůbežářský průmysl,“ řekl ředitel místních složek Casey Durst.

jezidedek ( 12. února 2020 13:23 )

čnani jsou nechutné špíny žerou hovna,­neto­pýry,­hady,­krysy a svět se diví!!že jsou nemocní.Ukažte mi národ který tohle žere a chová se jak dobytek plivou,chrchlají je jim jedno kde jsou,plivnou vám i pod nohy jsou s hygienou v 15 století!! ale mají tablety.

pajato73 ( 12. února 2020 12:25 )

to je jednoduche, jak se to stalo. Cinanum je jedno, kdo co vyvazi, zeme, do kterych vstupujou lidi se musi zajimat o to, co se importuje. Kdyz leti Nemci na dovolenou, tak se Jim nikdo nediva do prirucniho zavazadla. Ale kdyz se vraci, tak jsou prohlidky....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání