Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Soused znásilnil a zabil holčičku (†9): Nechtěl, aby ho prozradila

Autor: jžk - 
30. srpna 2020
22:17

Esterlín Francisco Santos byl zatčen za vraždu poté, co policii přiznal, že znásilnil a zabil devítiletou dcerku sousedů. Nechtěl totiž, aby svým rodičům z Dominikánské republiky řekla, co se jí u násilníka stalo.

Liz María Sánchez (†9) byla naposledy viděna v neděli 16. srpna ráno, když šla do příbytku Santose ve východní části Santo Domingo  v Ensanche Isabelita, Dominikánská republika. Násilník ji podle všeho nalákal na příslib nového mobilního telefonu.

Matka holčičky Liselot García prozradila, že Liz svým přátelům řekla, že navštíví souseda, aby si od něj mobil převzala. Santos se původně policii doznal, u soudu však otočil a trval na své nevině. Rodiče jsou přesvědčeni o tom, že se jejich dcera stala obětí obchodování s lidmi a je stále naživu.

Santos byl zadržen a zatčen za vraždu devítileté dívky. Policii řekl, že ji nejprve znásilnil a až poté zavraždil. Její tělo měl pak odvézt na své motorce v nápadně velké tašce, aby ho hodil do oceánu na pobřeží. Ve vazbě si zatím pobude 18 měsíců, než státní zástupci uzavřou vyšetřování.

García a její manžel Emmanuel Sánchez přiznali místním médiím, že Santose pozvali domů na jídlo a stali se přáteli. „Viděla jsem ho pracovat s jeho synem a v dobré víře a jako Dominikánka jsem je pohostila ve svém domě,“ řekla smutně. „To dítě bylo hubené a podvyživené a já jim z lítosti otevřela dveře svého domu...“ dodala s tím, že hrůzný čin musel Santos pečlivě naplánovat na dobu, kdy nebyli rodiče dívenky doma.

Čtyřicetiletý vrah ve svém doznání uvedl, že holčičku znásilnil, uškrtil a hodil v pytli do Karibského moře čtrnáct kilometrů od domova. Vyšetřovatelům se tělo Liz stále nepodařilo najít, podle ministerstva civilní obrany se již nenachází na místě, které popsal Santos.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání