Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Záchrana na poslední chvíli: Seniora z hořícího bytu v Olomouci vytáhli policisté

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policie České republiky)
Autor: ČTK - 
18. srpna 2020
10:45

Staršího muže zachránili v pondělí večer policisté z hořícího bytu v okrajové části Olomouce, ve kterém oheň napáchal škodu za 400.000 korun. Muž nebyl schopen byt opustit vlastními silami. Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé hasičů a policisté.

Požár bytu v Olomouci-Hejčíně byl nahlášen v pondělí krátce po 22:30. Na místo jako první dorazila policejní hlídka. Oznamovatel požáru policistům řekl, že v hořícím bytě je nejméně jeden člověk. Policisté ihned po vstupu do bytu zaregistrovali kouř a vyběhli do jeho prvního patra, kde hustý a štiplavý kouř vycházel z koupelny. „Viditelnost byla minimální, pouze při zemi,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté nakonec v pokoji vedle koupelny nalezli sedmašedesátiletého obyvatele bytu, který se opíral o lehátko. „Patrně nebyl schopen pohybu a na výzvy policistů, aby prostor opustil do bezpečí, nereagoval. Policisté se k němu vydali a odvedli ho ven na chodbu, kde ho předali do péče hasičského záchranného sboru k prvotnímu ošetření,“ řekla Urbánková.

Policisté poté důkladně zkontrolovali, zda v zakouřeném bytě není ještě někdo jiný. „Byt důkladně propátrali i hasiči, kteří požár eliminovali. Následně bylo zjištěno, že se v bytě nacházel pouze 67letý pán. Toho si poté převzala do péče zdravotnická záchranná služba. V souvislosti s požárem nebyly z jiných bytů evakuovány žádné osoby,“ dodala Urbánková.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání