Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Orlíku se našlo tělo pohřešovaného! A v přehradě Dalešice utonul mladý muž

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
15. srpna 2020
18:43

V nádrži Orlík se našlo tělo! Jde o muže (†49), který minulou sobotu skočil ze člunu do vody a už nevyplaval. V přehradě Dalešice pak v sobotu utonul mladý muž, který skočil do vody a už nevyplaval. 

V přehradní nádrži Orlík bylo v sobotu nalezeno tělo dvaačtyřicetiletého muže, který minulou sobotu skočil do vody ze člunu u kempu Radava a už nevyplaval. Totožnost zemřelého policie ověřila za pomoci svědků jeho skoku, sdělil ČTK mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. Uvedl, že tělo objevila náhodou žena u břehu několik desítek metrů od místa, kde muž zmizel.

Podle tiskové zprávy, kterou policie zveřejnila minulý víkend, si tři muži půjčili člun v půjčovně v kempu a jeli se projet. Jeden z nich vyskočil ze člunu několik desítek metrů od břehu a už nevyplaval. Marně po něm vedle policistů a hasičů pátrali i potápěči. 

Mladík utonul

Čtyřiadvacetiletý muž utonul v sobotu v přehradě Dalešice na Třebíčsku. Podle svědků mladík skočil do vody ze skalního útesu a na hladinu už nevyplaval. Záchranáři ho hledali několik hodin, sdělila ČTK mluvčí krajské policie Dana Čírtková. Přesnou příčinu smrti muže určí soudní pitva.

Oznámení o události dostala policie před 10:30. Do pátrání se zapojili i hasiči a policejní potápěči. „V místě, kam měl mladík skočit, dosahuje hloubka přehrady několika desítek metrů, což výrazně komplikovalo potápěčům jejich pátrání,“ uvedla mluvčí. Tělo zemřelého se podařilo z přehrady vyprostit kolem 15:30.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání