Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Český turista se zřítil do průrvy v ledovci! Na nejvyšší horu Rakouska se vypravil se synem

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, yks - 
11. srpna 2020
09:47

Pád do asi 20metrové průrvy v ledovci ukončil pondělní horolezeckou výpravu 59letého Čecha, který společně se synem zamířil na Grossglockner, nejvyšší vrchol Rakouska. 

Čech se zranil při návratu z výstupu na nejvyšší vrchol Rakouska, kam se vydal se svým synem. Podle tyrolské policie dvojice obešla zajištěnou cestu poblíž vrcholku Kampl a vydala se po stopě, která vedla přes strmý ledovec.

Starší z mužů náhle uklouzl a zřítil se do trhliny v ledovci do hloubky asi dvaceti metrů. O neštěstí informovala s odvoláním na tyrolskou policii agentura APA.

Pádu českého turisty si všiml kolemjdoucí horský vůdce, který zavolal záchranáře. Ke zraněnému sestoupili i dva další horští vůdci, kteří v té době byli na nedaleké hoře Adlersruhe. Společně pak podchlazeného Čecha vyprostili. Naštěstí utrpěl jen lehké zranění. I tak ho ale do nemocnice v tyrolském Lienzu dopravil vrtulník horské služby.

silen ( 11. srpna 2020 10:21 )

...proboha, proč tam leze, stařec? Měli by mu ten záchranný zásah nechat uhradit, blbovi! Aby si to pamatoval a příště zůstal sedět doma!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání