Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Požár v Bohumíně: Šokující video zachytilo marné pokusy obyvatel domu o záchranu!

Autor: jel - 
9. srpna 2020
15:03

V sobotu kolem 18. hodiny se odehrála tragédie v Bohumíně na Karvinsku. Obrovský požár tam zachvátil byt v jedenáctém patře panelového domu, uvnitř zemřelo 6 osob, tři z nich byly děti. Pět obětí ve snaze zachránit se vyskočilo, pád z jedenáctého patra však nepřežily. Mnoho dalších lidí bylo zraněno. Na facebooku se objevilo video, které celou tragédii zachycuje.

Více než dvouhodinové video zveřejněné na sociální síti ukazuje celou hrůznou událost. Z bytu se valí obrovská oblaka kouře a plameny šlehají z balkonu. V jedné chvíli jsou dokonce vidět vyděšení obyvatelé uvěznění uvnitř bytu, jak ve snaze o záchranu vysazují okna.

Svědci tragické události popsali události. Viděli prý lidi, jak skáčou z oken. „Je to strašná tragédie a nechtěla bych, aby to někdo zažil. Viděla jsem pět lidí, jak vyskočilo z okna,“ uvedla žena, která bydlí ve třetím patře domu, v němž hořelo. Řekla, že z místa utíkala i s malým vnukem.

Podle svědkyně také policie zadržela osobu, která požár měla způsobit. Policejní ředitel Moravskoslezského kraje Tomáš Kužel potvrdil, že policie zadržela podezřelého. „Našli jsme stopy, které signalizují, že byly použity hořlavé kapaliny,“ uvedl pro ČT Lukáš Popp, velitel hasičské stanice v Ostravě Porubě. Vyšetřování bude pokračovat během neděle a byly také nařízeny soudní pitvy obětí.

Video  Tragédie v Bohumíně. Po žhářském útoku zemřelo 11 lidí, mezi nimi tři děti.  - ZZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

Údajně mělo jít o vyřizování účtů v rodině. Podle jednoho ze svědků šlo o spor kvůli ženě, k této variantě se přiklonil také místostarosta Bohumína. „Je to náš dům a naši nájemníci, takže o nich něco víme. Bydleli tam dlouhodobě. Mám informace, že to nejsou sousedské spory, ale vyřizování nějakého spíše rodinného problému,“ uvedl pro Českou televizi místostarosta města Igor Bruzl. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání