Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Kdo je „slušňák“ Christian, kterého hledají Češi i Němci? Řádí jako neřízená střela! popsala policie

Hledaný muž
Hledaný muž  (Autor: Facebook, Policie ČR)
Aktualizováno -
5. srpna 2020
22:57
Autor: ČTK - 
5. srpna 2020
18:19

Na první pohled může jít o sympatického mladého muže, jenže podle německé policie má už Christian C. (32) na svědomí pořádnou řádku zločinů. Zůstává za ním jedna zhůvěřilost za druhou. Není divu, že po něm jde policie na obou stranách hranice!

Nejen německá policie pátrá po mladém Christianu C. (32) ze Saarbrückenu, kterého podezřívá, že během pouhých tří dnů spáchal celou sérii trestných činů.

Jak uvedly Novinky, útočit měl ve středu i na našem území. Kradl prý v obchodním centru v Chebu a na ostrahu vytáhl zbraň. Veřejnost se před ním má mít na pozoru a v žádném případě se nemá snažit ho zadržet. Co všechno už má za sebou?

Na první pohled jde o sympatického muže. Profil na jeho sociálních sítích vůbec nenaznačuje, čeho je údajně schopen. Christian si evidentně libuje v silných autech, ale rád sdílí i roztomilá videa se psy a kočkami. Nevinný obsah ovšem intenzivně kontrastuje se šílenými činy, které mu připisuje a před kterými varuje německá policie.

Lavina deliktů jako z detektivky

Muž totiž údajně nejdříve v pondělí ráno ukradl auto, pak přepadl benzinovou pumpu. Během večera téhož dne pak prý ještě zapálil dům svých rodičů.

Podle policie jsou vyšetřovatelé přesvědčení, že tento muž v noci na úterý podpálil také budovu v obci Berg ve spolkové zemi Porýní-Falc, v níž sídlí firma, pro kterou pracoval. Způsobil tam velké škody.

Krádeže a loupeže jak na běžícím pásu 

Na další cestu si prý ukradl auto s francouzskou poznávací značkou, a rozjel se do Bavorska. Ve středu nad ránem tam na dálnici A93 u Windischeschenbachu nedaleko hranic s Českem prý přepadl s pistolí druhou čerpací stanici. Odnesl si hotovost a cigarety a znovu prchl.

Zachránce skončil bez auta!

O něco později měl nehodu na kruhovém objezdu. Jeho auto při ní vypadlo ze silnice a převrátilo se a on sám při tom utrpěl zranění. Na pomoc mu přispěchal kolemjedoucí řidič, ale také na něj měl muž namířit zbraň. Podařilo se mu zmocnit se jeho auta a v tomto bílém voze značky Opel Combo pak ujel směrem k českým hranicím. Podle webu Frankenpost.de se do pátrání zapojila i česká policie. A nejspíš bylo proč.

Němec se podle webu Novinky.cz měl dostal ve středu přes hranice a stejný den údajně kradl v obchodě v Chebu. Když ho konfrontovala ostraha, znovuz vytasil  svůj kvér. Potom z místa odjel. Přestože česká policie nepotvrdila, že pátrá právě po tomto muži, ve středu kontrolovala hlavní tahy v celém kraji. Podaří se ho mužům zákona včas zastavit?

latecia ( 6. srpna 2020 01:04 )

On nekdo psal ze je to Nemec? Lol dle jmena a vizaze je to Ital. Otaxka casu kdy to do nekoho napali.

offline ( 5. srpna 2020 19:10 )

Novoněmec...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání