Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Žena (†19) zemřela v elektromobilu: Hasiči ho nezvládli uhasit

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk/Václav Burian)
Autor: ran - 
2. srpna 2020
15:25

Rodinná tragédie se stala v německém Braniborsku nedaleko města Postupim. Otec musel na vlastní oči sledovat, jak se jeho dcera škvaří v autě. Chvíli před tím se spolu pohádali. Dívka po divoké výměně názorů nezvládla řízení a s elektromobilem v plné rychlosti narazila do stromu. Ani hasiči s požárem nic nezmohli. 

K nehodě došlo na venkovské silnici mezi obcemi Phöben a Schmergow v úterý. Vůz okamžitě vzplál. K elektromobilu značky Audi dorazili poměrně velmi rychle němečtí hasiči, ale s požárem si neporadili. Nedokázali otevřít dveře, ani bohužel jinak se jim nepodařilo proniknout do útrob vozidla... Z auta zbyl prakticky zcela ohořelý vrak.

Podle jejich mluvčí jim nezbylo nic jiného než ochlazovat baterii auta. „Šílené to bylo, otec celou dobu plakal a křičel, že je mu to líto,“ řekl pro web deníku Bild jeden ze svědků. Tatínek se totiž po vyhrocené hádce vydal za dcerou, možná se omluvit.

Hasičský sbor si po zásahu stěžoval, že členové nebyli proškoleni, jak efektivně postupovat při zásazích u elektromobilů. Vicepresident Sdružení hasičů Braniborska Frank Kliem potvrdil, že žádné specializované kurzy s tímto zaměřením neexistují. „Nehody s elektrickými vozidly jsou pro naše hasiče novou výzvou,“ podotkl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání