Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Místo drog vyčenichají koronavirus. Policie trénuje na hledání nakažených psy

Autor: ČTK - 
5. srpna 2020
09:25

Chilská policie začala trénovat psy, aby dokázali odhalit nemocné s covidem-19. Podle agentury AFP vybraní psi – tři zlatí retrívři a jeden labrador ve věku čtyři až pět let – se dosud věnovali vyhledávání drog, výbušnin nebo pohřešovaných lidí. Podobné pokusy se nedávno uskutečnily i ve Francii, Británii a Německu.

Přímo koronavirus se podle expertů zápachem neprojevuje, jiné to však je v případě infekce, kterou může vyvolat a která může zasáhnout různé části lidského organismu.

Podle chilského profesora veterinární epidemiologie Fernanda Mardonese již bylo prokázáno, že psi dokážou zjistit nemoci, jako je tuberkulóza, infekce vyvolané parazity a dokonce některé formy rakoviny.

Chilští odborníci zahájili koronavirovou přípravu psů před měsícem a pracují se vzorky potu získanými od hospitalizovaných pacientů s covidem-19. Pokud se výcvik podaří, mají být psi nasazeni na místech, kudy prochází hodně lidí, jako jsou nádraží či letiště. Podle Světové zdravotnické organizace přitom hrozí jen malé nebezpečí, že by se psi sami nakazili.

Osmnáctimilionové Chile je společně s Brazílií, Mexikem a Peru jednou z nejhůře zasažených latinskoamerických zemí v rámci nynější pandemie. Od 3. března se v zemi objevilo více než 358 000 případů infekce virem SARS-CoV-2 a zhruba 10 000 osob s covidem-19 zemřelo.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vencakurnaa ( 5. srpna 2020 12:55 )

Fajn nechám si patentovat nápad - KONTROLOVAT DRONEM Policejní práci v terénu ! Jako PRÁVO na INFORMACI kterou mi umožňuje ZÁKON chci vědět jak tráví pracovní dobu - KDE ,KDY , v KOLIK a JAK !

vencakurnaa ( 5. srpna 2020 12:52 )

zřejmě si dám schůzku s Johnem Bokem - ten o práci POLICIE ví své, a myslím že AMNESTY INTERNATIONAL - by měla začít INTERVENOVAT !

vencakurnaa ( 5. srpna 2020 12:47 )

Čistá HYPOTÉZA a HNUS POLICEJNÍ zvůle - podívejme se na to jinak ? POLICIE bude mít potřebu někoho tzv. " KOMPROMITOVAT nebo ODSTRANIT " čuchací PES který má 7x vyvinutější čich než člověk a můj OBLÍBENEC - ČLOVÍČEK - jde na MINIMÁLNÉ 14 DNÍ do KARANTÉNY - BEZ UDÁNÍ Důvodu ale s PODEZŘENÍM ? Jednou holou větou - HNUS a POLICEJNÍ SVIŇÁRNA !

fido2 ( 5. srpna 2020 10:38 )

FUJ...***, jsou normální? Lidstvo je zvrhlé, jak to vůbec může někoho napadnout.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa