Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zvrat v případě „zavražděného“ sběrače ovoce: Po letech pátrání ho našli ukrytého v lese!

Autor: shp - 
5. srpna 2020
20:11

Litevec Ricardas Puisys pracoval v anglickém Cambridgeshire u zdejšího pěstitele ovoce a zeleniny. Naposledy ho viděli 26. září 2015, ale pak jako by se po něm slehla země. Policisté se obávali, že se stal obětí vraždy. Nyní ho ale po téměř pěti letech objevili schovaného, jak si žije v lese.

Policie už v listopadu 2015 překvalifikovala případ na vyšetřování vraždy. Jenže tělo nebylo nikde k nalezení. V pondělí učinili angličtí kriminalisté pro mnohé nečekané oznámení.

Pět let se skrýval v lese

Naprostá záhada byla objasněna. Puisys byl nalezen, jak žije v lesnaté oblasti ve městě Wisbech. Byl velmi dobře ukrytý a s nikým nemluvil po nějakou dobu,“ uvedla policie podle CNN.

Pohřešovaný muž byl nalezen 1. července. Bylo zapotřebí podniknout opatření k jeho ochraně a bezpečí,“ stojí dále v prohlášení. Strážci zákona se totiž domnívají, že se Ricardas Puisys ukrýval kvůli tomu, že ho někdo vykořisťoval.

Odhalení díky facebooku?

Je v bezpečí a úzce s ním spolupracujeme, abychom se ujistili, že v bezpečí zůstane,“ uvedl detektivní šéf inspektor Rob Hall. Ricardas Puisys na sebe mohl i sám upozornit, když si založil profil na facebooku. Našla ho policie díky tomu? 

Ricardas Puisys byl nalezen téměř pět let poté, co se policie domnívala, že byl zavražděn. Ricardas Puisys byl nalezen téměř pět let poté, co se policie domnívala, že byl zavražděn. | Policie Cambridgeshire

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání