Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zlatý retrívr spadl při procházce do rokle: Uvězněn zůstal v hloubce pěti metrů

Autor: jel - 
31. července 2020
18:17

Hasiči na Broumovsku zachraňovali pejska, který se propadl během procházky do hluboké rokle. Museli využít lezeckou techniku a několik pokusů se jim nezdařilo, než nakonec uvězněné zvíře vytáhli.

Třicetikilogramového zlatého retrívra museli ve středu po obědě zachraňovat hasiči ze stanice Broumov. Pes během vycházky s rodinou po Broumovských skalách spadl do pět metrů hluboké rokle. Když se dobrovolní hasiči vydali obhlédnout místo, zjistili, že bude potřeba použít horolezeckou techniku.

Nakonec se hasič za psem dostal

„Po asi čtyřech neúspěšných pokusech se podařilo jednomu ze zasahujících hasičů využít jeskyňářské zkušenosti a proniknout na dno průrvy,“ uvedli hasiči na svých stránkách.

Psa se mu podařilo uklidnit a zafixovat do trojcípého postroje. Dále již mohlo proběhnout vytažení psa společnými silami do bezpečí. Zlatý retrívr byl v pořádku předán své majitelce,“ dodali.

Pozor na jeskyňky

Upozornili také, že v této oblasti je mnoho podobných skrytých prohlubní a jeskyněk, a tak by lidé měli být opatrní nejen na sebe, ale také na své mazlíčky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání