Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dva mrtví (†23 a †24) po střelbě v Prostějově: Policie popsala krvavé drama! Dívka zemřela první

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk:David Malik)
Aktualizováno -
27. července 2020
10:20
Autor: ČTK, VaB - 
27. července 2020
10:04

Policie odkryla karty v případě sobotní střelby v Prostějově, po které zbyla na místě dvě těla, a to mladé ženy (†24) a jejího partnera (†23). Mladá žena o sobě nedávala vědět a to vylekalo její rodinu. Na místo proto v sobotu vyrazili policisté. Za dveřmi bytu se jim naskytl děsivý pohled. V krvi tam leželo tělo ženy a jejího o rok mladšího přítele. Ten měl dívku zastřelit a poté spáchat sebevraždu. 

Čtyřiadvacetiletou ženu, jejíž tělo našli policisté v sobotu v jednom z prostějovských bytů, zastřelil podle kriminalistů s největší pravděpodobností její přítel. Muž poté spáchal sebevraždu. Úmrtí obou lidí policisté nadále vyšetřují, případ však bude s největší pravděpodobností odložen, sdělil mluvčí krajské policie Libor Hejtman. 

Tragédie se stala v sobotu. Na policisty se po poledni obrátila rodina dívky, která nepřišla do zaměstnání a nebylo možné ji kontaktovat. „Policisté vyjeli prověřit místo bydliště ženy. Následně otevřeli byt, který žena měla pronajatý v Prostějově, a uvnitř našli dvě těla bez známek života,“ uvedl policejní mluvčí. 

Případ si na místě převzali krajští kriminalisté a začali ho vyšetřovat jako vraždu. „Na základě podrobného ohledání místa činu, zajištěných stop a zjištěných informací, je důvodné podezření, že v sobotu ráno třiadvacetiletý muž zastřelil svou čtyřiadvacetiletou přítelkyni a sám následně spáchal sebevraždu legálně drženou pistolí,“ doplnil Hejtman. K motivu činu policie bližší okolnosti neuvedla s tím, že není znám. „Muž nebyl v minulosti trestně stíhán,“ dodal policejní mluvčí.

Zločin kopíruje tragickou událost z loňského podzimu v Olomouci. Tehdy policisté našli v bytě v Partyzánské ulici mrtvou třicetiletou ženu a o tři roky staršího muže. I tehdy zjistili, že muž nejprve ženu zavraždil a poté spáchal sebevraždu. Kriminalisté tehdy vyloučili, že by se na případu podílel někdo třetí.  

žanyn ( 27. července 2020 22:20 )

Jo kdo dnes ví co ho čeká. Víme, že je dnes spousta vdaných či zadaných žen a dívek co si přivydělávají v "privátech" bez vědomí muže či přítele.A nebo ony jejich "bokovky" A jaképak mohou pak být jejich reakce, když se toho domáknou? Ne každej to zvládne s klidem. A tohle se jaksi ve zprávách neuvádí. Jako jakési falešné TABU. A pročpak? Aby toho bylo víc? Nebo si snad všichni kolem myslí, že dnes už to každej "normální člověk" bere tak nějak na lehko? Asi tedy ne.....

lunatic ( 27. července 2020 12:37 )

Dokonce jednou,když jsem za totality,když jsem pracoval v továrně a tedy zde popíšu nevymyšlený příběh 1 z mých spolupracovníků šel za milencem své manželky,která bylo tuším něco kolem 40 a tomu milenci cca 70 a vyhrožoval mu,že když okamžitě neukončí takový milostný poměr,vše řekne jeho manželce - myšleno manž.milence.On se pousmál a řekl mu:"My si již dávno žijeme s manželkou po svém a ona samozřejmě i ví,že mám milenky." Co dodat? V životě je důležité si nejen zaj bat,ale i s těmi méně inteligentními občas vyj bat - tak nám velí zákony přírody

lunatic ( 27. července 2020 12:23 )

Nechápu,když jakýkoliv partner obecně kontaktuje nového partnera své přítelkyně,anebo manžel milence manželky - kdyby totiž nechtěla i ona,no tak se takový jedinec prostě nechytá - je tedy,alespoň myslím,vhodnější si "promluvit" s tím,kdo mě event.podvádí Co když je ten milenec - např.mojí manželky,kterou však reálně nemám,svobodný - pak stěží on může za to,že jsem se dobrovolně oženil s d vkou,ne?

lunatic ( 27. července 2020 12:18 )

Pokud byla motivem vraždy žárlivost-jen dohad ,no tak toto,jako cituprostý jedinec nechápu,protože i v těchto vztazích se jedná o konkurenční prostředí a tedy stará TV mi vyhovuje až do doby,kdy na trhu není lepší model. Můžu být samozřejmě vyměněn i já - za předpokladu,že jsem vyhodnocen jako horší,anebo plonkový .Té vraždě šlo zabránit ještě takto - pokud by se dejme tomu hnutí ANO podařilo přijmout zákon,že střílet je možné pouze v bytech v OV,v opačném případě reálně hrozí okamžité vystěhování,no tak by to toho mladíka mohlo odradit - snad měl nasazenu alespoň roušku a byl ohleduplný i k oběti

rasmussen ( 27. července 2020 11:39 )

hezky jsi to popsal... Opravdu člověk musí být silný a nechat toho druhého jít ,dát mu svobodu i když to bolí...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání