Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nechutný komentář na prvňáčky z Teplic soud potrestal i podruhé: Autorovi hrozí vězení

Teplický soud napodruhé trestal nenávistné komentáře
Teplický soud napodruhé trestal nenávistné komentáře  (Autor: Reprofoto ČT, ČTK/Ondřej Hájek )
Autor: ČTK - 
16. července 2020
14:35

„Ještěže jsou ze ZŠ Plynárenská. Řešení se přímo nabízí," stálo pod fotografií prvňáčků z teplické základní školy. Soud ještě jednou nepravomocně označil za autora Vítězslava K. a potrestal ho podmínečným vězením na 16 měsíců s odkladem na tři roky. 

Okresní soud v Teplicích ve čtvrtek znovu, už podruhé, trestal muže, kterého označil za autora nenávistných komentářů pod fotografií prvňáčků z místní základní školy. Také tentokrát udělil podmíněný trest vězení 16 měsíců s odkladem na tři roky.

Před rokem soud Vítězslava K. viny zprostil, odvolací soud ale rozsudek zrušil a vrátil případ do Teplic. Dnešní verdikt není pravomocný, státní zástupce si nechal lhůtu na rozmyšlenou. Obhájce ani obžalovaný dnes k soudu nedorazili, z jednání se omluvili.

Do zmíněné první třídy v Základní škole Plynárenská chodily převážně romské, vietnamské a arabské děti. Fotografii dětí zveřejnil regionální Deník a na sociální síti pak někteří lidé pod fotografii psali nenávistné komentáře. Muž podle soudu komentoval snímek větami: „Ještěže jsou ze ZŠ Plynárenská. Řešení se přímo nabízí.“ Podle soudkyně Lucie Yakut už nyní bylo prokázáno, že profil na sociální síti, na kterém komentáře vyšly, patří odsouzenému muži.

Muži hrozilo vězení od šesti měsíců do tří let za tento čin a za to, že na sociální síti zveřejnil fotografie Adolfa Hitlera, Hermana Göringa a říšské orlice s hákovým křížem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa