„Má to na háku. Jen se směje, nikdo ji nemůže už ani najít,“ tvrdí Klára, která na facebooku vytvořila skupinu »Veřejná sbírka pro holčičku ze Šumbarku« a prosí o pomoc pro dvě mladší sestry.

V době požáru totiž byla v bytě i Pavla (8, původně se uváděl věk 9 let), kterou vynesl z ohně duchapřítomný soused. Místní lidé pak reportérovi Blesk.cz prozradili, že matka má ještě jedno nezletilé dítě – dceru (14), která žije v dětském domově.

Pavlínka jde domů

„Mladší sestřičku Pavlu propouští zítra z nemocnice, starší sestře Viole je 14 let. Tímto vyzývám lidi, kteří budou chtít dobrovolně pomoct,“ prosí Klára o pomoc. Obou sester by se ráda ujala. Sama je momentálně na mateřské dovolené.

Video
Video se připravuje ...

Takto vypadá smuteční vzpomínka na uhořelé chlapce před vyhořelým domem. Karel Janeček

„Kdo by chtěl pomoci finančně, přidám číslo účtu, píši jen do zpráv. Můžete také pomoct věcně, a to přímo na adresu, která je vedená pod stránkou, poslat balíkem například věci hračky a tak dále,“ vyzvala případné dárce Klára.

Matku nevyslechli

Mezitím nosí lidé k domu, kde malí chlapci uhořeli květiny, plyšáky a zapalují svíčky. „Jenom by mě hodně zajímalo, co se v tom bytě stalo. Kdo tam co zapálil,“ rozmítal místní muž.

Policisté zatím matku dětí nevyslechli. Místní lidé jsou přesvědčeni, že je nechala samotné doma, a navíc je zamkla, takže nemohli před hrozivými a smrtícími plameny utéct. Úajně si měla odskočit na úřad kvůli vyřízení občanského průkazu. Svědectví zatím nemohla ze zdravotních důvodů poskytnout ani jejich sestra Pavla, která jediná požár přežila.

VIDEO: Ničivý požár v Havířově: Dvě děti zemřely v plamenech.

Video
Video se připravuje ...

Ničivý požár v Havířově: Dvě děti zemřely v plamenech obyvatelka Havířova