Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Průtrž se přehnala přes Poděbrady: Strom se zřítil na ženu!

Autor: shp - 
28. června 2020
20:53

Bouřlivé počasí v neděli pořádně zkomplikovalo život obyvatelům Poděbrad. Nejhůře dopadla žena, na kterou v kempu spadl strom a utrpěla vážná zranění. Popadané stromy taktéž zablokovaly železniční trať.

Žena byla zrovna v kempu, když se smršť přihnala. „V 17:27 jsme přijali výzvu a na místo byly vyslány dvě pozemní posádky. Byla povolaná i letecká záchranná pomoc z Prahy,“ potvrdila Blesk.cz mluvčí středočeská záchranné služby Petra Effenbergerová.

Zranění jsou vážná

Zranění ženy jsou vážná. „Utrpěla zhmoždění hrudníku a páteře. Po nezbytné péči a zafixování pohybu byla letecky přemístěna do pražské nemocnice ve Vinohradech,“ dodala Effenbergerová. Bouře ale potrápila i další obyvatele Poděbrad.

Bouřková vlna zasáhla Poděbrady vskutku silně,“ potvrdila mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová s tím, že i její kolegové asistovali u poděbradského jezera v kempu. To ale nebylo vše. „Od půl šesté do čtvrt na devět máme hlášeno 48 událostí,“ dodala.

Zablokovaná železniční trať

Podle Fliegerové se hasiči nejčastěji potýkali s popadanými stromy, nebo byli přizváni k odčerpání vody ze zatopených objektů. Stromy popadaly i na železniční trať, kde je pozastaven i provoz. Podle odhadů bude zprovozněn kolem půlnoci.

Brod12 ( 30. června 2020 17:48 )

LŽETE spadl jeden strom na koleje

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání