Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragédie na Vsetínsku: Se dvěma vodáky se převrhla kanoe, jeden z nich zemřel!

Při sjíždění Vsetínské Bečvy se u jezu v Hovězí převrhla kanoe s dvěma muži. Jeden zemřel.
Při sjíždění Vsetínské Bečvy se u jezu v Hovězí převrhla kanoe s dvěma muži. Jeden zemřel.  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
22. června 2020
21:50
Autor: ČTK - 
22. června 2020
20:10

Při sjíždění Vsetínské Bečvy, v níž teče po vydatných deštích více vody než obvykle, se v pondělí odpoledne pod splavem v Hovězím na Vsetínsku převrhla kanoe se dvěma muži. Jeden na následky tonutí zemřel, stav druhého je vážný.

Po řece podle Javorkové pluly dvě kanoe, v jedné byli dva muži, ve druhé muž a žena. Splav v Hovězím ale vodáci nesplouvali. „Vyhodnotili to jako nebezpečné, lodě proto obnesli a nastoupili do nich znovu až pod jezem. Kanoe se dvěma muži se pak ale znovu k jezu přiblížila, proud vody loď vtáhl, ta se převrhla a muži se začali topit,“ uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Mužům se z vody snažili pomoci jak jejich kolegové na druhé kanoi, tak i lidé z okolních domů. „Jednoho muže se jim podařilo vytáhnout, lidé ho oživovali. Pak přijeli hasiči a záchranná služba, kteří pokračovali v resuscitaci. Sanitka muže odvezla do nemocnice ve Vsetíně. Druhého muže unášel proud vody, vytáhli ho asi až po 2,5 kilometrech,“ řekla Javorková.

Podle mluvčího krajské záchranné služby Petra Olšana záchranáři oba muže resuscitovali. „Jednoho z mužů se podařilo oživit, ve vážném stavu byl převezen na ARO nemocnice ve Vsetíně. Druhý muž bohužel přes veškerou poskytnutou pomoc podlehl následkům tonutí. Na místě byla i letecká záchranná služba, oživit se ho ale nepodařilo,“ řekl Olšan.

Rozvodněné toky si v minulých dnech ve Zlínském kraji vyžádaly dva lidské životy. V potoce Hrubár v Lopeníku na Uherskohradišťsku utonul o víkendu třiašedesátiletý muž. Okolnosti jeho úmrtí policisté vyšetřují. V neděli se utopila starší žena v Zubří na Vsetínsku, podle Javorkové pravděpodobně skokem do rozvodněného Hodorfského potoka spáchala sebevraždu.

Vydatný déšť vzedmul v minulých dnech hladinu i dalších potoků a řek v regionu, postupně však klesají. První stupeň povodňové aktivity evidovali dnes večer hydrometeorologové pouze na říčce Bystřičce nad stejnojmennou nádrží na Vsetínsku.

gogo56 ( 22. června 2020 23:14 )

lidská blbost je neomezená , stále se topí a stále tam lezou , inu kdo chce kam pomožme mu tam !! ten alespoň utopil sám sebe na rozdíl o toho"otce"!

Ing.Makoň Jiří ( 22. června 2020 21:10 )

Jaký starý vodácký pes,který vychoval hafu vodáků, mohu říci - další "taky vodák" .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání