Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tělo Tadeáška (†4 měs.) dali do batohu, zatížili kameny a hodili do řeky! Policie o šokujících detailech nálezu pohřešovaného miminka

Aktualizováno -
5. června 2020
10:48
Autor: chal - 
4. června 2020
16:16

Případ zmizení čtyřměsíčního Tadeáška v Hoříně na Mělnicku stále budí emoce. Policisté informovali, že na chlapci, jehož tělo vylovili po dni hledání z Labe, nebyl spáchán násilný trestný čin. Dítě zřejmě zemřelo na syndrom náhlého úmrtí kojence a matka pak tělo do řeky hodila spolu se svým partnerem. Okolnosti nálezu Tadeáška popsal zdroj serveru eXtra.cz.

Tadeáškova matka ohlásila chlapcovo zmizení v pátek. Tvrdila, že usnula v zámecké zahradě v Hoříně na Mělnicku a kočárek s dítětem někdo odvezl pryč. V sobotu bylo chlapcovo tělíčko nalezeno v Labi.

Policejní vyšetřování brzy ukázalo, že verzi s únosem si matka zřejmě vymyslela. Jak středočeští policisté informovali na úterní tiskové konferenci, Tadeášek pravděpodobně zemřel nezaviněně na syndrom náhlého úmrtí kojence a v době ohlášení zmizení bylo dítě už několik dní mrtvé.

Jeho matka s přítelem po Tadeáškově úmrtí zazmatkovali a rozhodli se těla zbavit hozením do Labe. Server eXtra.cz ve čtvrtek přinesl detaily ohledně Tadeáškova nálezu. „Schovali kočárek pod klacky. Druhý den tam znovu šli. Tadeáše dali do batohu s kameny a hodili do řeky. Pak tam hodili i kočárek,“ sdělil zdroj webu.

Video  Policisté našli tělo Tadeáška (†4 měs.).  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Informaci serveru potvrdil další zdroj, který je podle eXtra.cz obeznámený s průběhem vyšetřování. „Potápěči skutečně našli batoh s kameny. Takže tělíčko bylo zatíženo, aby nevyplavalo,“ uvedl zdroj obeznámený s průběhem vyšetřování.

Policisté se případem nadále zabývají, podle úterního vyjádření z důvodu, aby určili přesný časový sled všech událostí a zjistili, jestli v případu nesehrál roli vliv drog nebo alkoholu.

Policejní mluvčí Markéta Johnová pro server iDNES.cz uvedla, že matka kriminalistům označila místo, kde se těla svého syna zbavila. „Mohu potvrdit, že dítě bylo nalezeno v řece zatížené kamením,“ řekla Johnová. 

AVOX ( 5. června 2020 17:02 )

Jsem zděšená... tak se přece nechová matka, které náhle zemře miminko, ledaže má špatné svědomí,možná proto, (SPEKULACE) že,jak řekla její známá, občas na něj hodila něco aby ho neslyšela jak pláče a nebyla to asi jen deka,ale možná i polštář, takže jak se
se pozná u miminka syndrom náhlého úmrtí a smrt z nedostatku vzduchu pro dýchání ??????? Snížené IQ asi nemá když studovala gyml. Tragedie je to pro ty co chlapečka milovali a těm velkou upřímnou soustrast.

rannirosa ( 5. června 2020 14:51 )

Museli mit dost spatne svedomi, aby zpanikarili a sveho synka hodili do vody zatizeneho kameny, aby mrtvola nevyplavala na povrch.Pokud by dite zemrelo bez jejich zavineni, nemeli by se proc bat. To vse se jeste dozvime.

fido2 ( 5. června 2020 12:16 )

Miminko je nateklé, čím je proboha krmila?

MirdaKradousek ( 5. června 2020 11:28 )

Jsem pro zavedení pracovních táborů.Určutě by bylo plno a stát by ještě vydělal.

DWEI ( 5. června 2020 10:39 )

Práce sociálních pracovnic je mnohdy žalostná a žádný postih!!! Určitě si mnoho lidí pamatuje, jak sociálka svěřila vnoučata bábě (slovo babička nelze použít) i když byla dříve trestána za týrání vlastních dětí. Vše se začalo řešit až když holčičku rok nikdo neviděl, dle sourozenců byla holčička uvazovaná k židli, mlácená.... Sociální pracovnice se při kontrole smířila se sdělením báby, že si holčička hraje u sousedů.... Mnohdy dávají nesmyslná nařízení a buzerují slušné lidi a mnohdy prožívají děti peklo na zemi jen proto, že sociálka nepracuje jak by měla!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání