Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Případ sraženého Jiříka (†16) policie odložila: Viník se nenašel

Případ sraženého Jiříka (†16) policie odložila: Viník se nenašel.
Případ sraženého Jiříka (†16) policie odložila: Viník se nenašel.  (Autor: David Malík, Policie ČR)
Autor: DH, ČTK - 
15. dubna 2020
12:15

Kriminalisté z Havlíčkova Brodu odložili případ smrti šestnáctiletého Jiříka. Jeho bezvládné tělo našel náhodný kolemjdoucí v říjnu minulého roku u silnice mezi Sobíšovem a Ždírcem nad Doubravou. Patrně ho srazilo a zabilo auto, viník se ale nikdy nenašel. 

 

 

Odložení potvrdila policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že pokud by se našly nějaké nové skutečnosti, policie vyšetřování smrti nebohého Jiříka (†16) znovu otevře. 

Jirkovo tělo našli kolemjdoucí loni 12. října kolem druhé hodiny v noci. Že ho srazilo auto, bylo hlavní vyšetřovací verzí.

„I když kriminalisté postupně prověřili všechny dostupné kamerové záznamy, vyslechli desítky osob a prostřednictvím výzev se obraceli opakovaně na případné svědky, ustanovit podezřelé vozidlo, které mladíka srazilo, se do současné doby nepodařilo,“ uvedla Čírtková.

Kriminalisté dříve pracovali s verzí, že chlapce srazil tmavý sedan značky BMW, nic takového se ale bohužel nepodařilo nijak ověřit. Jirkova rodina se tak musí smířit s tím, že smrt jejich milovaného syna a bratra zůstane nevysvětlenou záhadou, alespoň pro tuto chvíli.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi