Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tadeáškova (†4 měs.) máma brala drogy už v těhotenství, tvrdí kamarádka. Chlapce našli mrtvého

Aktualizováno -
30. května 2020
19:33
Autor: shp, pom - 
30. května 2020
16:13

Desítky policistů, hasičů i dobrovolníků pátraly po čtyřměsíčním Tadeáškovi, který zmizel v Hoříně na Mělnicku. V sobotu vpodvečer přišla smutná zpráva. Dítě bylo nalezeno mrtvé. Podle matky jí někdo syna vzal i s kočárkem, když usnula. Její okolí tomu ale nevěří. Prý jde o problematickou osobu, která má problémy s drogovou závislostí a alkoholem. O svých zkušenostech s matkou chlapce promluvila její kamarádka. 

Video  Policisté našli tělo Tadeáška (†4 měs.)  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Byly jsme kamarádky, pomáhala jsem jí. Naposledy jsem je viděla v březnu, pak se beze slova sbalila a odjela. Nikdo o ní a o malém nevěděl, až je pak tehdy asi po dvou dnech našla policie s tím, že si ona nepřeje, aby kdokoliv věděl, kde je,“ řekla mladá žena Blesk.cz. Podle ní byla matka Tadeáška problémová už předtím, než se jí narodilo miminko.

Drogy a alkohol v těhotenství

Ona neměla mít malého, neumí se o něj postarat. Malý je s ní opravdu chudák. Brala drogy a hodně pila, už když jsem ji poznala. Snažila jsem se ji z toho dostat. Drogy a alkohol užívala i v těhotenství. Říkala mi, že nikdy neměla cit k dětem, o adopci nebo něčem podobném ale neuvažovala,“ vysvětlila žena. Rodina i přátelé doufali, že se po porodu změní. Nestalo se tak.

Video  Pátrání po miminku na Mělnicku  - Blesk.cz - Václav Burian
Video se připravuje ...

Všichni jsme si mysleli, že se to změní jako u většiny, až se malý narodí, ale nic se nezměnilo. Její tatínek jí hodně pomáhal, dělal pro ni první poslední, ale ona mu to měla za zlé. Všude říkala, že ji doma týrá a bůhvíco, ale pravda byla jiná,“ tvrdila mladá žena, která matku Tadeáška moc dobře zná. Podle ní chtěl otec pro svou dceru jen to nejlepší a nelíbil se mu její nezřízený styl života.

Otec chtěl mladé matce pomoci...

Táta nechtěl, aby chodila po nocích s malým ven a chlastala. To nejspíš ještě nevěděl o drogách. Takže u něj měla pravidla a to se jí nelíbilo. Od té doby, co jsem ji znala, ji zajímala vždy jen zábava a nic jiného,“ uzavřela smutně kamarádka. Její slova potvrdila i další kamarádka, která mluvila s TV Nova. K synovi se prý chovala děsivě. „Byla neomalená, hrubá a nadávala mu. Když plakal, tak ho zakrývala dekami. V zimě ani nebyl pořádně oblečený,“ prohlásila.

Tadeáš zmizel v pátek vpodvečer. Matka tvrdí, že usnula a někdo ho odvezl v kočárku, ve kterém byl. Mrtvolu dítě našli policisté v sobotu vpodvečer. „Policie ukončila pátrání. Našli jsme tělo miminka. Nařízena je soudní pitva. Prověřujeme výpovědi dvou osob, se kterými provádíme další úkony,“ řekla Blesk.cz tisková mluvčí policie Eva Hašlová.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání