Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie v Ostravě: Dva mrtví po požáru na sídlišti! Byt vzplál od svíčky

Aktualizováno -
8. května 2020
15:56
Autor: ČTK, chm - 
8. května 2020
10:58

Tragický požár menšího bytu v Ostravě-Dubině zaměstnal v pátek nad ránem tamní hasiče. Když se dostali dovnitř, oba jeho obyvatelé už byli po smrti. Podle hasičů začalo hořet od svíčky. 

O tragické události informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Ti se o požáru v domě v ulici Jaromíra Matuška dozvěděli po 4. hodině ranní.

Na místo vyjely dvě jednotky. „Brzy po vstupu do bytu hasiči objevili těla dvou dospělých osob. Oheň hasiči dostali pod kontrolu za 20 minut. Dohašení jim zabralo jen několik dalších minut,“‎ uvedl Kůdela. Podle zjištění Blesk.cz se jednalo o rodinné příslušníky, ženu (*1931) a muže (*1969).

Sousedé dvojici příliš neznali, podle nich se ale jednoalo o matku se synem. "Stále jsem je vídávala, jak spolu koukají z okna, za nimi hrozně nahlas běžela televize. Připomínali mi trochu postavy z filmu Dědictví. Hřmotný vysoký syn a drobounká maminka," řekla jedna ze sousedek. "Paní prý byla hodně nemocná." dodala další žena.

„Hlásič požáru v bytě instalován nebyl, s ním by měli jeho obyvatelé daleko větší šanci na záchranu svých životů i rychlejší uhašení ohně v bytě,“‎ dodal mluvčí hasičů. Hmotná škoda se předběžně odhaduje na 50.000 korun.

Citronel ( 8. května 2020 11:50 )

Cigáni si zajdou zařvat na sociálku a mají na osvětlení celé ulice,jedině,že bylo po dávkách a oni se ožrali.Nedavno jsem viděl neandrtálce v Albertu,taťka s mamkou(asi 25 let) a 5 dětí,tak narvanej koš nikdo jinej neměl.

Citronel ( 8. května 2020 11:45 )

Asi máma se synem,tam nešlo o romantiku,spíše bída,na nějaký hlásič si ten co nemá co do úst ani nevzpomene.Z toho by se jeden poral.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání