Fanoušci Karla Gotta se 20. prosince, tedy téměř čtvrt roku po Mistrově smrti, dočkali a mohou jít uctít památku zesnulého zpěváka na hřbitov na Malvazinkách. Toho dle očekávání hojně využívají a ke slavíkovu hrobu tak denně proudí desítky až stovky lidí, kteří k němu pokládají stejně tak ohromné množství svíček.

A právě v důsledku plápolajících svíček se před týdnem přihodila nemilá nehoda. „Už to tu uklízíme dvě a půl hodiny. Zahořely svíčky, od nich chytla ikebana a od ní ještě i ty túje za hrobem!“ řekly Blesku ženy, jež skončily s očistou pietního místa včera před polednem.

Sice se nic vážného nestalo, avšak na Gottově hrobě zůstala pořádná spoušť. Nikdo si navíc nechce představit, jak by to mohlo dopadnout, kdyby se požár třeba rozšířil a následky by byly podstatně fatálnější. I z toho důvodu se rozhodla vdova Ivana Gottová skrze rodinnou mluvčí Anetu Stolzovou promluvit. „Paní Gottová si váží a děkuje veřejnosti, která chodí na hřbitov vzpomínat na Karla Gotta,“ zní na úvod. „Pevně věří, že lidé budou zapalovat svíčky ohleduplně a pouze v bezpečných obalech tak, aby neohrozily prostranství hrobu a nezačalo opět hořet,“ pokračuje mluvčí.

Pro jistotu ale všem potenciálním návštěvníkům poskytla pro web eXtra.cz ještě konkrétnější instrukce. „Stejně tak prosíme veřejnost, aby u hrobu nenechávala předměty či dopisy, které by mohly začít od svíček hořet a došlo by opět ke zničení trávy či dalších keřů a stromků,“ dodala Stolzová.

VIDEO: Po vyhazovu Dominiky odjel Timo zpět na letiště: Budu se rvát jako lev!

Video
Video se připravuje ...

Po vyhazovu Dominiky odjel Timo zpět na letiště: Budu se rvát jako lev! David Turek

Fotogalerie
82 fotografií