Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Požár bytu rodinu připravil o všechno: Dětem (6 a 7) nezůstaly ani boty

Autor: VaB - 
22. dubna 2020
06:05

Na konci března vypukl v pražských Vysočanech v bytě v prvním patře ničivý požár. Hustý kouř byl vidět z daleka. První na místě pomáhali strážníci, potom hasiči, ale lidé nakonec byli rádi, že zachránili holé životy. Rodina, která v bytě žila, přišla o všechno. Teď  se jí snaží pomoci lidé, kteří soucítí s její smutnou situací.

Pražští strážníci si 30. března všimli v Sousedíkově ulici v Praze hustého kouře, ukázalo se, že v prvním patře několikaposchoďového domu hoří. „Strážníci se nejdříve telefonicky ujistili, zda jsou již na cestě jednotky hasičů, povolali další posily z řad kolegů a poté se vydali do požárem zasaženého domu. V zakouřených chodbách potkali několik osob opouštějících nebezpečný prostor, ale protože ne každý byl schopný evakuace vlastními silami, začali systematicky postupovat od dveří ke dveřím,“ popsala dramatickou situaci na místě mluvčí strážníků Irena Seifertová. 

Evakuace pokračovala i poté, co přijeli na místo pražští hasiči. „Souběžně s hašením proběhla i evakuace 20 obyvatel domu, hasiči zasahovali v dýchací technice a z objektu zachránili 10 osob,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Co se ale nepodařilo zachránit, byl zasažený byt. Celý vyhořel včetně předzahrádky. Ani rodiče, ani jejich děti - chlapeček (7) a holčička (6) - se podle iniciátorů sbírky na pomoc postižené rodině nemají kam vrátit. „Děti nemají boty ani oblečení. Přišly prakticky o vše. Pokud byste měli doma oblečení a botičky, které byste mohli darovat, prosím o zprávu,“ napsala na facebooku Lucie. Přidala i velikosti oblečení a bot. Do pomoci rodině se zapojilo několik lidí, zorganizovali předání oblečení a přispěli i peněžní částkou. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání