Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kamarádi a kolegové truchlí pro Kamila (†40): Byl skvělý sportovec i člověk, boj s rakovinou ale prohrál

Autor: VaB - 
5. května 2020
17:35

Přátelé a kolegové truchlí. Přišli o úspěšného plavce, podnikatele a kamaráda Kamila Čepeláka (†40). Ten v březnu zemřel na rakovinu. Zůstala po něm manželka a tři dcery. Čepelák byl úspěšný plavec, který si později založil neméně úspěšnou firmu.

Kamil Čepelák se narodil v České republice, měl úspěšnou sportovní kariéru, která ho dovedla až do Spojených států a Kanady, kde studoval. Ze svých bohatých zkušeností čerpal i dále, když si založil svou společnost BornToSwim. 

Nyní ale přišla tragická zpráva, Kamil (†40) zemřel na rakovinu. Zůstala po něm žena a tři dcery. Fairmonstská Státní plavecká univerzita si na svého bývalého žáka vzpomněla. „Smutná zpráva, o kterou se musíme podělit s plaveckou komunitou. Kamil Čepelák zemřel ve věku 40 let. Prosíme myslete ve svých modlitbách na jeho ženu a tři děti,“ napsala univerzita na facebooku.

„Za jeho krátký život se mu podařilo vybudovat celosvětově uznávanou značku „Born to Swim“ a náš klub měl možnost s ním několik let spolupracovat. Jeho rodině vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ uvedl plavecký klub Krokodýl. „Kamile, budeš nám chybět,“ dodali. 

Chybí mi můj kamarád

O Kamilovi promluvili i jeho dva trenéři. Edward Denny zavzpomínal na jeho plaveckou kariéru. „Poprvé jsem se s Kamilem setkal, když přišel na univerzitu z České republiky v roce 1999. Byl jsem jeho trenérem v 1. a 2. ročníku,“ popsal pro server Swimswam.com Edward.

Kamila popsal jako člověka plného energie. „Možná to nebyl nejtalentovanější a nejúspěšnější plavec v týmu, ale byl to motor, který se plný nadšení hnal za plaváním. Chybí mi můj kamarád,“ dodal.   

Nikdy mi nezmizel z dohledu

Druhým trenér byl Patrick Snively. „Zvenčí vypadal jako zábavný a praštěný kluk, uvnitř se ale vážně věnoval své plavecké kariéře,“ uvedl Snively. I on měl s Kamilem silné pouto, které přetrvávalo i dlouho poté, co Kamil ze školy po promoci odešel. „Z dálky jsem sledoval, jak se stal úspěšným podnikatelem, manželem a otcem,“ dodal Snively.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání