Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie zadržela v Irsku údajného vraha Jany Svobodové: Proti vydání se hodlá bránit!

Autor: yks, dce - 
24. dubna 2020
13:26

Policie v Severním Irsku zadržela Slováka, který je podezřelý z vraždy české podnikatelky Jany Svobodové! Zadrženému Mariánovi P. (28) se ale zpátky do vlasti nechce a chce se proti vydání do vlasti bránit. Tělo nebohé ženy stále nebylo nalezeno. 

Nejméně ve čtyřech různých zemích Evropy museli policisté spolupracovat, aby rozkryli případ zmizení české podnikatelky Jany Svobodové.

Přestože její tělo nebylo nikdy nalezeno, domnívají se slovenští policisté, že ji zavraždila dvojice tamních mužů - recidivista Ľubomír B. a jeho údajný komplic Marián P. Oba byli z obviněni už v listopadu roku 2018 z toho, že nešťastnou ženu oloupili a zavraždili.

Ľubomír B. si podle mluvčí slovenského policejního prezidia Denisy Bárdyové odpykává trest ve vězení za jiný trestný čin. Marián P. však zmizel jak pára nad hrncem. Slovenská policie oznámila, že se ho ve spolupráci s irskými a severoirskými policisty konečně podařilo najít. Ve středu byl zadržen ve městě Armagh v Severním Irsku.

Jak uvedl portál Belfast Telegraph, muž byl zadržen ve svém příbytku a následně pomocí videomostu předstoupil před soud v Belfastu. Během předběžného vydávacího slyšení se jeho právní zástupce Sean Mullan již vyjádřil v tom smyslu, že se Marián P. hodlá proti vydání na Slovensko bránit. Jak také portál uvedl, hodlá Marián P. výhledově rovněž požádat o propuštění. 

Svobodovou podle dřívějších informací naposledy viděli spolupracovníci v polovině července 2015 při odchodu ze zaměstnání. Domů ale nedorazila a svým blízkým o sobě nepodala žádnou zprávu, její mobilní telefon byl naposledy lokalizován v oblasti Jihlavy. Soukromá společnost, pro kterou pohřešovaná pracovala, tehdy vypsala odměnu jeden milion korun za informace, které povedou k vypátrání nezvěstné. 

Do pátrání po ženě a jejím osudu se nejprve zapojili čeští kriminalisté. Loni v květnu ale mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan potvrdil, že šetření možného násilného skutku vůči nezvěstné manažerce předala policie svým slovenským kolegům.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání