Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Na Jablonecku se ztratil malý chlapeček (5): Dramatické pátrání!

Policie při pátrání mnohdy musí pročesat mnoho kilometrů porostu (ilustrační foto).
Policie při pátrání mnohdy musí pročesat mnoho kilometrů porostu (ilustrační foto).  (Autor: Blesk:Romana Vébrová)
Autor: VaB - 
23. dubna 2020
13:24

Rodiče pětiletého chlapce na Jablonecku utrpěli obrovský šok! Odpoledne se jejich synek z ničeho nic vypařil ze zahrady u domu. Na okraji pozemku tekla řeka a dveře do ulice byly otevřené. Po dítěti začali pátrat policisté se psem a také hasiči. Všichni se báli, co se mohlo stát.

Ve středu odpoledne volala na linku 158 vystrašená maminka z Jablonce nad Nisou s tím, že se jí měl ztratit její pětiletý syn. Chlapce před příjezdem policistů hledali rodiče, prošli celou zahradu a obrátili vzhůru nohama celý dům, avšak bezvýsledně, po chlapci nebylo ani vidu ani slechu. 

„Na místo ihned vyjely policejní hlídky z Jablonce nad Nisou i Liberce, včetně psovoda se služebním psem. Provedeným šetřením policisté zjistili, že si pohřešovaný chlapec hrál na zahradě u domu se svojí sestrou a krátce před půl druhou hodinou ho začala matka pohřešovat,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Jedna část zahrady byla ohraničena korytem řeky, vzniklo tak podezření, že by chlapec mohl spadnout do vody. „Navíc v době, kdy rodiče začali chlapce hledat, byly také otevřeny dveře z domu vedoucí do ulice, kterými mohl chlapec také odejít směrem k hlavní silnici.  Matka také uvedla, že by měl mít u sebe její syn mobilní telefon, na který se mu snažila bohužel neúspěšně dovolat,“ dodala Sochorová s tím, že telefon sice vyzváněl, nikdo ho ale nezvedal. 

Minuty se sčítaly a o chlapce měli rodiče velký strach. Do pátrání se zapojily i dvě jednotky dobrovolných hasičů. Jelikož měl chlapec u sebe telefon, rozhodli se policisté, že provedou jeho lokalizaci. Podle ní se telefon měl nacházet v blízkosti domu. Policisté svou pozornost tedy zaměřili tam.

Chlapce nakonec našel čtyřnohý kolega policistů. Byl schovaný za předními sedačkami v autě svého táty a sledoval na telefonu pohádky. Vše tak dopadlo dobře. „Touto cestou děkujeme všem, kteří se okamžitě a intenzivně na pátrání po pohřešovaném chlapci podíleli – všem policistům a profesionálním i dobrovolným hasičům,“ dodala Sochorová. 

debilek_z_redakce ( 23. dubna 2020 15:09 )

Rodiče jsou idioti.

Amrasha ( 23. dubna 2020 14:03 )

No tak hlavně, že byl 5lety chlapeček dobře vybaven na zahradu, aby měli rodiče klid.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání