Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ozbrojená lupička přepadla prodejnu na Liberecku: Prodavačka dál v klidu vytírala podlahu

Autor: ČTK, chal - 
17. dubna 2020
16:22

Pevné nervy projevila zaměstnankyně prodejny z Nového Města pod Smrkem, kterou v úterý přepadla ozbrojená lupička. Prodavačka zrovna mopem vytírala podlahu a v práci ji nezastavila ani žena s pistolí! Ta si z místa odnesla tržbu a stravenky. Policie po pachatelce pátrá.

Prodejnu v Novém Městě pod Smrkem na Liberecku přepadla v úterý žena ozbrojená pistolí, tvář jí zakrýval respirátor. Odnesla si tržbu a stravenky. Policie po lupičce pátrá a žádá veřejnost o pomoc, lidé by se ale neměli pokoušet ženu zadržet. Na webu policie o tom dnes informovala policejní mluvčí Ivana Baláková. „Protože u sebe může stále mít střelnou zbraň,“ dodala.

Žena s pistolí v ruce vešla do prodejny v úterý 14. dubna zhruba v 18:50. Obchod byl v té době už pro kupující uzavřený a uvnitř byly jen dvě zaměstnankyně. „Pachatelka loupeže nejprve pistoli namířila na prodavačku, která se věnovala úklidu, a kolem ní prošla k pokladně. Před pokladní ještě demonstrativně natáhla pistoli a pak si s namířenou zbraní řekla o hotovost a stravenky. Žena jí vše v obavě o život svůj i své kolegyně vydala,“ uvedla Baláková. Lup si pachatelka odnesla v černém batohu, který měla s sebou. Nikomu se nic nestalo. V obchodě strávila žena necelou minutu a loupež zachytila i kamera.

Podle zjištění policie byla pachatelka pravděpodobně mladší žena. „Vysoká přibližně 160 centimetrů, střední postavy se silnějšími boky a výraznějším pozadím,“ uvedla mluvčí. Pachatelka měla v době loupeže světlejší vlasy délky mikáda, které si stáhla pod tmavou kšiltovku.

Oblečená byla do tmavé mikiny s kapucí, kterou si přetáhla přes čepici. Na sobě měla tmavé kapsáčové kalhoty a na nohou tmavé boty. „Mikina i kalhoty na ní trochu plandaly a byly zjevně o několik konfekčních velikostí větší, než její postava vyžaduje,“ uvedla Baláková. Upozornila i na její specifickou chůzi.

Video  Ozbrojená lupička přepadla prodejnu na Liberecku.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

„Při ní se poměrně výrazně kolíbá ze strany na stranu a připomíná takzvanou kachní chůzi,“ dodala. Žena mluvila česky bez cizího akcentu.

Policisté žádají, pokud by někdo ženu na videozáznamu nebo fotografii poznal, aby je kontaktoval na bezplatné lince 158 nebo se obrátil na kteroukoliv jejich služebnu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání