Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Řidiči záchranky náhle zemřela dcera: On se teď musí postarat o její děti i svou rodinu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ZZS MSK)
Autor: VaB - 
16. dubna 2020
06:10

Řidič záchranky v Moravskoslezském kraji zažívá kruté časy. Zemřela mu dcera, která sama vychovala pět nezletilých dětí. Do toho musí řidič vyživovat svou manželku, jež nemůže pracovat. Po smrti dcery má doma tři vnoučátka. Nechce totiž, aby skončila v dětském domově. Jeho kolegové se proto rozhodli, že mu pomohou.

Záchranáři to nemají v době koronaviru vůbec jednoduché, vysoké riziko nákazy a psychický i fyzický tlak je enormní. O to horší jsou pak chvíle, když někdo přijde o milovaného člena rodiny. Jednu takovou situaci bohužel zažívá i řidič sanitky Záchranné služby Moravskoslezského kraje. 

„Řidiči vozidla Zdravotnické záchranné služby MSK v nedávné době zemřela dcera ve věku 38 let, která sama vychovávala 5 nezletilých dětí,“ napsali záchranáři na facebooku. Skromný řidič dlouhodobě vyživuje i svou ženu, která nemůže ze zdravotních důvodů pracovat, a do toho ještě nezaopatřeného syna.

Ve svém bytě má nově i tři svá vnoučata. Nechce totiž, aby musela být umístěna do dětského domova či jiného zařízení. Jeho kolegové se proto rozhodli muži pomoci. „Samozřejmě jsme ihned poskytli sociální výpomoc z FKSP (fond kulturních a sociálních potřeb - pozn. red.). Velice si ceníme ochoty Nadačního fondu Kryštůfek, který nám umožní uspořádat pro kolegu sbírku pod svou záštitou,“ dodali záchranáři.

Každý tak může přispět na účet Nadačního fondu Kryštůfek, který zveřejnila záchranná služba na svém facebooku. „Sbírka bude časově omezena do 30. 4. 2020. Všechny takto darované peníze budou nadačním fondem následně našemu kolegovi předány. Věříme, že společně se nám podaří kolegovi jeho těžkou situaci alespoň částečně ulehčit. Všem velmi děkujeme za jakýkoliv příspěvek,“ zakončili kolegové. 

frantacizek ( 16. dubna 2020 14:52 )

upřímnou soustrast rodině, jsou těžké životní situace, ale vše se zase v dobré obrátí.

frantacizek ( 16. dubna 2020 14:51 )

všichni pomůžeme a bude zase dobře.

lunatic ( 16. dubna 2020 14:46 )

V tom případě bude i zajímavé si zde nechat objasnit definici pojmu "peechovina".

luklovah ( 16. dubna 2020 13:11 )

Mohla být vdova moje švagrová ovdověla v 26letech,manžel zemřel na léukémii.

luklovah ( 16. dubna 2020 13:09 )

A jak víte že to zveřejnil on a ne jeho spolu­pracov­níci­..Js­te opravdu zlá bezpáteřní blbka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání