Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Zeman nevěděl, co dělá jeho žena: První foto první dámy v „karanténě“

Autor: sab - 
15. dubna 2020
09:35

Do boje proti koronaviru se zapojila i první dáma Ivana Zemanová. Do domovů seniorů na Vysočině a v Praze ve středu poslala její nadace vitaminy a potravinové doplňky. Chtěla tak ve spolupráci s českou firmou pomoct nejohroženější skupině obyvatel. 

„Nadační fond Ivany Zemanové, manželky prezidenta republiky, rozvezl dnes do domovů seniorů v Kraji Vysočina a v Praze vitaminy a potravinové doplňky,“ napsal Hrad na sociální síť instagram. Tu má podle informací z dřívějška na starost první slečna Kateřina Zemanová.

Záměrem první dámy bylo podle vyjádření pomoci situaci zvládnout těm nejohroženějším. Doplňky stravy Nadační fond Ivany Zemanové dostal darem od české firmy.

„Manželé Martina a Richard Zedníkovi ze společnosti NUTREND dlouhodobě pomáhají všem ohroženým skupinám obyvatel, nejen seniorům, ale také lékařům, hasičům, policistům, vojákům a lidem v první linii. Vymysleli dokonce projekt Energie superhrdinům, ve kterém se do pomoci mohou zapojit všichni občané. Podpora tak jde přímo za těmi, kteří nasazují své zdraví a zajišťují fungování všech klíčových služeb každý den. Velmi si spolupráce s nimi vážím. I když ani pro ně není současné období ekonomicky jednoduché, stále nezištně pomáhají těm, kteří to potřebují,“ řekla první dáma Ivana Zemanová.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Nadační fond Ivany Zemanové, manželky prezidenta republiky, rozvezl dnes do domovů seniorů v Kraji Vysočina a v Praze vitamíny a potravinové doplňky. Kvalitní doplňky stravy, které Nadačnímu fondu darovala společnost NUTREND, tak pomohou nejohroženější skupině našich obyvatel zvládnout současnou nelehkou situaci. „Manželé Martina a Richard Zedníkovi ze společnosti NUTREND dlouhodobě pomáhají všem ohroženým skupinám obyvatel, nejen seniorům, ale také lékařům, hasičům, policistům, vojákům a lidem v první linii. Vymysleli dokonce projekt Energie superhrdinům, ve kterém se do pomoci mohou zapojit všichni občané. Podpora tak jde přímo za těmi, kteří nasazují své zdraví a zajišťují fungování všech klíčových služeb každý den. Velmi si spolupráce s nimi vážím. I když ani pro ně není současné období ekonomicky jednoduché, stále nezištně pomáhají těm, kteří to potřebují,“ doplnila Ivana Zemanová. Všechny doplňky stravy a vitamíny byly zástupcům domovů seniorů předány venku, bez přímého kontaktu s jejich obyvateli. Děkujeme všem, kteří pomáhají! #SpoluToZvladneme #pomahame #nadace #kancelarprezidentarepubliky #kancelářprezidentarepubliky #prazskyhrad

Příspěvek sdílený Pražský hrad - KPR (@hradofficial),

Na fotografii je Ivana Zemanová zachycena přímo na nádvoří Pražského hradu, jak nakládá do auta tašky s dary. Ve vyjádření Hrad ještě doplnil, že doplňky stravy a vitaminy nepředali přímo seniorům, ale zástupcům domovů seniorů. To se prý uskutečnilo venku. „Děkujeme všem, kteří pomáhají!“ píše nakonec na oficiálním účtu Kancelář prezidenta republiky.

Co dělala dřív, Zeman nevěděl

Na dotaz, jaké aktivity v rámci boje proti koronaviru dělá jeho manželka, odpovídal na začátku dubna prezident Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech. Otázka přišla na řadu poté, co se do šití roušek ve velkém pustila někdejší první dáma Dagmar Havlová.

„Upřímně řečeno, já detaily neznám, říkal jsem, že plní společenské povinnosti, o které ji Hrad požádá. A to je organizace nejrůznějších akcí, které se na Hradě konají, ať už to jsou výstavy, kulturní akce a podobně,“ popsal tenkrát pro Blesk prezident to, jakou práci obvykle první dáma vykonává. Kulturní akce a výstavy ale v současné době kvůli nařízení vlády neprobíhají.

Video  Miloš Zeman o dceři Kateřině a první dámě  - Redakce Blesk
Video se připravuje ...

oldedek ( 16. dubna 2020 13:11 )

Je to odvážná žena - dát Mílovi "pusinku" by bylo pro mne jako bych políbil hodně jeté záchodové prkýnko ...

a-z- ( 16. dubna 2020 12:03 )

a-z- ( 16. dubna 2020 11:01 )

Otázka na Miloše Zemana: Víte, co dělá vaše žena? Odpověď: Já mám ženu?

bullshit ( 15. dubna 2020 21:11 )

...jen pro připomenutí - Andropov, Černěnko, Brežněv a L. Svoboda ( zvláštním zákonem odvolán dokonce za socializmu, i když již dementní stejně dobrovolně neodešel ).

novakalex ( 15. dubna 2020 20:09 )

Dementní, lidový prezident Zeman, vrátil na Hrad scenérie Gottwaldova přízraku. Paní Zemanová připomíná oblékáním a nevkusem Martu Gottwaldovou, první slečna - první dáma české pornografie je zase karikaturou hradního diblíka, který postupně partnersky střídá personál Hradu. Při počtu členů hradní stráže klidně bude mít vystaráno do konce mandátu svého otce. Hlavně že se v této trapné parodii lůza vidí a nadále zachovává svému moudrému prezidentu, svoji přízeň.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa