Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Syn (17) vyhodil Miroslava (†67) ze třetího patra: Za vraždu pykat nebude!

Autor: VaB - 
9. dubna 2020
11:08

Mladík (17) obviněný z vraždy svého otce (†67) do vězení nepůjde! Trestní stíhání bylo zastaveno kvůli psychické chorobě, kterou u mladíka konstatovali znalci. K tragédii došlo v děčínském činžáku. Muži se měli pohádal a mladík pak svého otce shodil z balkonu. Senior to nepřežil.

K tragickému incidentu došlo na začátku září roku 2019. Podle policie měl teprve sedmnáctiletý syn shodit z balkonu ve třetím patře činžovního domu svého otce (†67), ten na místě zemřel. Incidentu měla ale předcházet hlasitá hádka. 

„Kolem 4. hodiny ráno mě vzbudily výkřiky. Někdo křičel ‚zavolej záchranku‘ a další hlas ‚nikam nevolej‘. Také jsem slyšela výkřik ‚udělej to kvůli mámě‘,“ popsala žena deníku Aha! Když na místo dorazili policisté a záchranáři, muži už nedokázali pomoci. Napíchl se údajně na zábradlí!

Kriminalistům tak bylo hned jasné, že si to muž neudělal sám. Mladíka tak okamžitě zadrželi a záhy byl obviněn z vraždy! Prvotním zjištěním bylo téměř zřejmé, že na tragédii má podíl jiná osoba. Několik minut nato policisté zadrželi podezřelého. Podle zjištění kriminalistů pádu muže předcházela konfliktní situace v bytě," uvedla tehdy mluvčí policie Alena Bartošová. Mladík byl později vzat do vazby. 

Stíhání zastaveno!

Na začátku dubna ale došlo ke změně! Trestní stíhání bylo Ústeckým krajským státním zastupitelstvím zastaveno. „Trestní stíhání osoby, která byla v době činu mladistvá, bylo pravomocně skončeno,“ řekl pro portál iDNES.cz náměstek šéfa krajských státních zástupců Dan Anděl.

Anděl také upřesnil důvod, proč mladík nemůže být stíhán! „Důvodem pro rozhodnutí se stala skutečnost, že obviněný nebyl v době činu kvůli nepříčetnosti trestně odpovědný. Ze znaleckého posudku vyplynulo, že trpí závažným duševním onemocněním,“ dodal.

Anděl ale dále neuvedl, jakým duševním onemocněním mladík trpí. Podle serveru iDnes byl dotyčný mladý muž z vazby před několika měsíci převezen do psychiatrické léčebny, kde je doposud. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání