Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Šumpersku spadlo dítě do studny. Hasiči je vytahovali z pětimetrové hloubky!

Autor: ČTK, ran - 
27. března 2020
17:22

Drama naštěstí s dobrým koncem měla dětská hra na Olomoucku. Na pozemku, který byl plný neudržované vzrostlé vegetace, spadl chlapec do betonové studny. Otvor kromě toho, že nebyl mezi vysokou trávou dobře vidět, nebyl ani zakrytý. Chlapec byl při vědomí, hasiči jej vytáhli s pomocí lezecké techniky.    

Z pět metrů hluboké studny zachránili v pátek kolem poledne šumperští hasiči malého chlapce. Ze studny je vyprostili za pomoci lezecké techniky. „Chlapce poté předali záchranné službě,“ řekla k případu mluvčí hasičů Lucie Balážová.

„Po průzkumu hasiči zjistili, že je dítě při vědomí a při vyproštění bude spolupracovat. Propadlo se do nezakryté staré studny z betonových skruží, která se nacházela na zarostlém pozemku, a byla tak velmi špatně viditelná,“ uvedla mluvčí hasičů.

Jeden z lezců k chlapci slanil a poté jej s pomocí takzvané trojnožky a lezeckého trojúhelníku vytáhli hasiči ven. „Chlapec na závěr jako odměnu za statečnost dostal plyšového hasičského medvídka,“ dodala mluvčí.

Podobný případ, ale bohužel s tragickým koncem, se stal na konci února ve Zlatých Horách na Jesenicku. Do nevyužívané zakryté studny na pozemku domu, o které nevěděli ani jeho majitelé, spadla šestiletá dívka. Po dítěti marně pátrali několik hodin policisté, hasiči i stovky dobrovolníků, nakonec však byla nalezena mrtvá.

Citronel ( 27. března 2020 18:04 )

No a bylo,nebo nebylo zavirované,jinak je to nezajímavá zpráva.Mně se dnes po 5 kilometrové procházce rozvázala bota,jak to,že se o tom nikde nepíše,snad to bude večer v hlavních zprávách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání