Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Půjdu se oběsit,“ napsal chlapec (†14) kamarádům: Zabil se kvůli hádce s přítelkyní

Autor: jel - 
18. března 2020
13:57

Teenager William Paddy z Dorsetu na jihu Anglie se oběsil poté, co se na sociálních sítích nepohodl se svou přítelkyní. Jeho matka (53) nyní založila charitu, která pomáhá teenagerům s psychickým zdravím.

Jeden z jeho kamarádů vypověděl, jak se to stalo, údajně si s Williamem psal a ten mu vyprávěl o svých neshodách s přítelkyní. Později si zavolali a William brečel, kamarád se ho prý snažil rozptýlit a povzbudit, ale pak mu vypadla Wi-Fi a hovor se přerušil. Na zpětné volání už chlapec neodpovídal.

Poté, co šla Williamova matka Lesley Paddy (56) spát, chlapec jí ukradl lahev brandy a polovinu vypil. Pak napsal kamarádům, že se půjde oběsit. Když to později jeden z nich viděl, snažil se s Williamem spojit, ten však neodpovídal. 

Bohužel, místo aby chlapec zavolal jeho matce a situaci vylíčil, šel spát s tím, že bude William určitě ráno v pořádku. Ráno ho však našla Lesley oběšeného! Zprávou, kterou chlapec poslal přátelům, evidentně volal o pomoc, té se mu však nedostalo.

Lesley Paddy po smrti svého milovaného syna založila charitu s názvem Will does, která se věnuje teenagerům a pomáhá jim například s jejich psychickým zdravím, vyrovnáváním se s emocemi a také organizuje různé akce, kde mohou teenageři sportovat, rozptýlit se od svých starostí a nalézt nové kamarády.

V České republice pro tyto případy existuje Linka bezpečí (266 727 979), kam mohou děti nebo teenageři zavolat v případě, že mají sebevražedné myšlenky nebo i jiné starosti. V současné době existuje také několik mobilních aplikací, jako třeba aplikace Nepanikař, které mohou v takových situacích také pomoci.

villon ( 18. března 2020 20:46 )

Nejspíš mu ta mrcha nedala. Teď by si to měla hodit taky, fifty fifty jak se u nás na Moravě řiká. A v nebíčku můžou *** až do alelujá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání